Gazete Vatan Logo

'Tasarım'ın büyük buluşması başladı

İKSV 2'inci İstanbul Tasarım Bienali, “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil” teması ile açıldı.

1 Kasım-14 Aralık'ta ücretsiz olarak gezilebilecek bienalin ortak alanı, Tophane'deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu. İstanbul Tasarım Bienalı kapsamında, 20 ülkeden 200'ün üzerinde tasarımcının katılımı ile 53 proje yer alıyor. Panel, film gösterimleri, atölye çalışmaları, üniversitelerin hazırladığı projeler gerçekleşecek.

İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova şunları söyledi: “Burada sizi kureatörlerimizin hazırladığı sergi bekliyor. Bu sene sergi temamız, 'Gelecek artık eskisi gibi değil'. Tema altında tasarıcılarımızın manifestolarına bakıyoruz ve geleceğe dair bir hayal kurmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu bir öngörü yapmaya çalışıyoruz. Hep beraber sergide geleceğimizin nasıl olabileceğine dair bir izlenim kazanabileceğiz. Bunun dışında tasarım bienalinin birçok programları olacak. Her hafta panel konuşmalarımız, film gösterimlerimiz, çeşitli atölyelerimiz olacak. Bunun için web sayfamızı takip etmenizi isteriz.

PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÇEKİRGE

Haberin Devamı

Burada bir projeden bahsetmek gerekirse Mansur Urasana'nın projesini söyleyebiliriz. Gelecekte çekirgelerle ilgili ilişkimizi sorguluyor. Protein kaynaklarımız dünyada tükeniyor. Ve yenilerinin oluşturulması, keşfedilmesi gerekiyor üzerinden düşünürsek, halihazırda dünyanın farklı bölgelerinde yenen çekirgeleri bizim mutfaklarımıza nasıl girebileceği üzerine bir tasarım gerçekleşiyor.

Akademilerle, üniversitelerle birlikte oluşturduğumuz temanın altında başka bir bakış açısı var diyebiliriz. Burada üniversitelerin hazırladığı projeleri gezebilirsiniz. Farkı paralel etkinliklerimiz, şehrin farklı noktalarında yer alacak.

KENT MOBİLYALARI TASARIMI

Tasarım Atölyesi Kadıköy ekibiyle de işbirliğimiz oldu. Kent mobilyaları üzerine bir çalışma gerçekleştirdik İstanbul'dan genç tasarımcıların 5 tane tasarımı seçildi. Yarın Kadıköylüler ile kent mobilyalarımızı kuruyor olacağız. Kadıköy Boğa'ya, Moda sahil, Moda çay bahçesinden geçerseniz bu kurulumları kaçırmayın. 1 ve 2 Kasım'da yer alıyor"

Haberin Devamı