Gazete Vatan Logo

‘Tarihi mirasın emanetçisiyiz’

AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bize emanetçiliği bir tek şeyle söyleyebilirler: Biz tarihi mirasın emanetçisiyiz” dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan Ak Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde seçimden önce ve sonra birer konuşma yaptı. Davutoğlu, seçimden önceki konuşmasında şunları söyledi:
‘Bize uyku haram’
“Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz, onun bıraktığı miras AK Parti için bir şeref meselesidir, sonuna kadar korunacaktır. Yeni Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın. Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni Türkiye’ye ve yeni hükümetimize bir emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bize emanetçiliği bir tek şeyle söyleyebilirler: Biz tarihi mirasın emanetçisiyiz ama bir kişi olarak değil bütün AK Parti kadroları olarak tarihin bize emaneti, bizim varoluş sebebimizdir, şerefimizdir ve korunacaktır. Milletten gücünü alanlar arasında, dava arkadaşları arasında hiçbir zaman ihtilaf çıkmaz, heveslenmesinler.”
9 maddelik hedef
Davutoğlu, 9 maddelik programını da şöyle açıkladı: “Özgüven ve darbe girişimlerine karşı duruş. Sosyo-kültürel bütünlük, çözüm süreci. Özgürlüklere yeni bir ahlaki formasyon. Paralel yapıyla mücadele, devlet ve bürokrasinin restorasyonu. 3Y ile mücadele. Yargıdan paralel yapının temizlenmesi. Kültür restorasyonu. Ekonomik restorasyon. Türkiye'nin uluslarası alandaki yeri, Ankara merkezli dış politika.”
‘Yetimin hakkına uzanan eli koparırız’
“Yolsuzluğa karşı da en çetin mücadeleyi AK Parti vermiştir, verecektir. Aziz milletimize teminat olarak söylüyoruz; milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz olsa koparırız. Bir takım dosyaları, 3 seçim öncesinde dinamit gibi toplumun ortasına atarsanız bunun adına yolsuzluklara karşı mücadele denmez, ’siyasi operasyon’ denir.”
HSYK seçimi için mesaj
“Sayın Cumhurbaşkanımızı teyiden söylüyorum, hiçbir şekilde, kim ve ne niyetle olursa olsun, devlet otoritesinin parçalanmasına bir daha izin vermeyeceğiz. HSYK seçimleri 12 Ekim’de yapılacak. HSYK seçimlerine girecek vicdan yüklü, yüreği adaletle çarpan yargı mensuplarına sesleniyorum. Yargının tek çevrenin otoritesi altına girmesine izin vermeyin. En önce siz mağdur olacaksınız.”
Akademik dili de kullandı
Davutoğlu, konuşmasında akademisyen kimliğinin izlerini de ortaya koydu. Davutoğlu, bir ara ‘epistelomojik’ kelimesini de kullandı. Bu kelimesi, günlük hayattan çok, akademik dünyada kullanılan bir kelime. Kelime günlük hayatta çok kullanılmadığından, ‘bilgi felsefesi’ anlamına gelen epistolomojik kelimesini kongrede pekçok kişi birbirine sordu, internet üzerinden anlamını taradı.

Haberin Devamı