Gazete Vatan Logo
Magazin "Tarihe tanıklık ediyorum!"

"Tarihe tanıklık ediyorum!"

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in başrolünü oynadığı ‘Vatanım Sensin’ dizisinde vatansever ve cesur Hilal’i canlandıran Miray Daner, “Tarihe tanıklık ediyorum, çok şanslıyım” diyor

"Tarihe tanıklık ediyorum!"

‘Vatanım Sensin’ yolculuğu sizin için nasıl başladı ve nasıl devam ediyor?

Teklif ilk geldiğinde çok heyecanlandım ve senaryodan çok etkilendim. İçinde olmayı çok istediğim bir projeydi. Kostümlerinden dekoruna her aşaması titizlikle ve büyük emeklerle hazırlanmış bir yapım. Çok iyi ve uyumlu bir ekip bütünlüğümüz var. Ben de üstüme düşeni en iyi şekilde yapmak için çok titizleniyor ve en iyisi için gayret ediyorum.

Vatansever, idealleri olan bir karakteri canlandırıyorsunuz. Böyle bir karakteri canlandırmanın enteresan yanları var mı?

O dönemde genç bir kızın bu kadar cesaretli davranması, inandığı şeyler uğruna elinden gelen her şeyi yapabilmek için çaba sarf etmesi ve başarması çok etkileyici.

Ergenç, çok eğlenceli

Rolünüze nasıl hazırlandınız?

O dönemi anlatan belgeseller izledim, kitaplar okudum. En önemlisi sevgili yönetmenlerim Durul ve Yağmur Taylan’ın yönlendirmeleri, karakter üzerindeki konuşmalarımız, birçok defa yaptığımız okuma ve kostüm provaları hazırlık aşamasında son derece yararlı oldu.

Haberin Devamı

En çok hangi sahnede etkilendiniz şu ana kadar?

Etkilendiğim birçok sahne oldu. Bu sahneler henüz izleyiciyle buluşmadığı için hangi sahneler olduğunu açıklayamıyorum. Ben izleyenlerin de beni etkileyen sahnelerde benim kadar derin hissedeceğini ve etkileneceğini düşünüyorum.

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel gibi başarılı oyuncularla aynı kadroda yer almak nasıl bir duygu?

Kazandıkları mesleki birikim ve tecrübelerini genç oyuncularla paylaşıyor olmaları büyük sanş. Halit Ergenç, yüksek enerjisi ile bizi motive eden ve inanılmaz eğlenceli biri. Karşısında oynamak benim için büyük bir deneyim ve bundan gurur guyuruyorum.

Hilal kadar sert değilim

Hilal’i üç kelimeyle tanıtmanız gerekse, hangi kelimeleri seçerdiniz?

Vatansever, vicdanlı ve cesur.

Hilal’i kendinize yakın hissediyor musunuz?

Yakın hissettiğim yönleri var tabii... Ailesine olan düşkünlüğü, cesareti, vatanseverliği ve vicdanı buluştuğumuz noktalardan sadece birkaçı ama ben Hilal kadar sert duruşlu değilim.

Bu rolü oynamak sizin için ne anlam ifade ediyor?

Haberin Devamı

Hilal’i çok seviyorum. Onu tanımak, anlamak, yaşamak çok keyifli. Bu yüzden son derece mutluyum.

Babasıyla olan ilişkisini ve tepkisini nasıl yorumluyorsunuz?

Babasına çok düşkün ve hayran bir kız. Babasını örnek olarak alıyor. Cevdet’in yansıması aslında, 7 yıl boyunca babasının yarım bıraktığını düşündüğü yoldan gitmiş ve bunun için çabalamış. Babası Hilal’in kahramanı.