Gazete Vatan Logo

'Tanrıça Ivanka' çılgınlığı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump için, Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da 'Tanrıça Ivanka' isimli bir hayran sayfası açıldı.

'Tanrıça Ivanka' çılgınlığı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkedeki popülaritesi düşerken, ABD federal hükümetinin resmi bir çalışanı olarak babasına Beyaz Saray'da danışmanlık yapan Ivanka Trump'ın Çin'deki popülaritesi gün geçtikçe artıyor.

Ivanka Trump'ın Çinli hayranları, açılan yeni bir hayran sayfasında, 'Tanrıça Ivanka'ya övgüler diziyor. Kısa sürede 12 bin takipçiye ulaşan 'Tanrıça Ivanka' sayfasında, Ivanka Trump'a sevgisini ifade eden yüzlerce hayranın mesajları da yer alıyor.

'POPÜLERLİĞİNİN SEBEBİ, ÇİN'E YÖNELİK SICAKKANLI YAKLAŞIMI'

Pekin'deki bir üniversitede görev yapan Hu Şingdou'ya göre, Ivanka Trump'ın Çin'deki popülerliğinin Çin'e yönelik 'sıcakkanlı' yaklaşımından kaynaklanıyor.

"Çin'deki pek çok insan, Ivanka'yı Çin'e karşı sıcakkanlı tavırlarından dolayı çok seviyor" şeklinde konuşan Şingdou, buna referans olarak da Ivanka Trump'ın kızı Arabella'nın sosyal medyada paylaşılan videosunu gösterdi. Ivanka Trump tarafından paylaşılan videoda, Arabella Çin Devlet Başkanı Şi Cinping için Çince şarkı söylüyor.

Haberin Devamı

Şingdou, "Bu, Çin kültürel milliyetçiliğini teşvik edici bir adımdı ve Çin kültürünün uluslararası toplumda önemli bir yere sahip olduğunu gösterdi" ifadelerinde bulundu.