Gazete Vatan Logo

‘Tanıklık yapmak istemiyorum!

Burçin Terzioğlu eski eşi Murat Yıldırım için tanıklık yapmak istemediğini söyledi. Özge Özpirinçci ise eski sevgilisi için “Bildiğim kadarıyla uyuşturucu kullanmıyordu” dedi.

‘Tanıklık yapmak istemiyorum!

Ünlülerin uyuşturucu davasında eski eş ve eski sevgili sürprizi yaşandı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ilk olarak oyuncu Murat Yıldırım ifade verdi.

“Film” izlemem normal

Yıldırım, “35 yaşındayım. İstanbul’a üniversite okumaya geldim. Üniversite okurken oyunculuğa başladım. Önce kendim için başladığım oyunculuğu şimdi ülkem için de yapıyorum. Ne evimde ne arabamda ne de üzerimde uyuşturucu bulunmadığı, hiçbir satıcıyla görüşmem olmadığı halde uyuşturucu temin etmekle suçlandım. Burada olmamın sebebi bir oyuncu olarak telefonda film seyrettiğimi söylememdir. Emniyette bana ’Ne kadar çok film izliyorsun?’ dediler. ’Maçtan sonra film izleriz’ sözlerim nedeniyle yargılanıyorum” diye konuştu.

‘Beni dinlemiyorsunuz’

Mahkeme Başkanı’nın ’uyuşturucu kullandığı’ yönünde rapor olduğunu hatırlatması üzerine Yıldırım, “Ben hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadım. Olayın hemen akabinde 5 ayrı test yaptırdım. Hiçbirinde uyuşturucu madde tespit edilemedi. O gün bize 5 dakika arayla test yapıldı. Çok karışık bir ortam vardı, ana baba günü gibi bir ortamda testler yapıldı. Çok kargaşa vardı. Yeniden geriye dönük test yapılmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sarma tütün içiyorum

Sarma tütün içtiğini söyleyen Yıldırım, “Toplamda 4 ay kullandım. Telefon konuşmalarım da o sürece aittir. 8 ayda toplamda 6-7 kere konuşmalarımda ’film’ kelimesi geçiyor. Ama emniyette bana ’Ne kadar çok film izliyorsun?’ deniliyor. Film konuşmalarının uyuşturucu ile ilgisi yoktur” dedi.

Güldüren diyalog

Murat Yıldırım, ifade verirken duruşma savcısının kendisine bakmaması nedeniyle “Siz beni dinlemiyorsunuz” dedi. Yıldırım’ın avukatı ise, Mahkeme Başkanı’nı göstererek “Hakim Bey dinliyor” diyerek müvekkilini uyardı.

Daha sonra Murat Yıldırım’ın boşandığı eşi Burçin Terzioğlu’nu mahkeme görevlisi salona aldı. Mahkeme Başkanı, Terzioğlu’nun da tanık olduğunu düşünerek, “Polis memuru musunuz?” diye sordu. Şaşıran Terzioğlu ise “Hayır” yanıtını verdi. Bu diyalog salonda gülüşmelere neden oldu.

Hakim uyardı

Yıldırım’ın eski eşi olduğunu söyleyen Terzioğlu’na, Mahkeme Başkanı “Eski eşiniz olduğu için tanıklık yapmak zorunda değilsiniz. İster ifade verirsiniz, isterseniz ‘istemiyorum’ deyip çekip gidebilirsiniz” diye hatırlattı. Terzioğlu ise “İstemiyorum” dedi. Terzioğlu, sanık sandalyelerinde oturan eski eşi hiç bakmadan mahkeme salonundan ayrıldı.

Haberin Devamı

YÜZÜNE BAKMADI

Burçin Terzioğlu, tanık olarak ifade vermek için geldiği adliyede hakime “Tanık olmak istemiyorum” dedi ve eski eşi Murat Yıldırım’ın yüzüne bile bakmadan mahkeme salonundan çıktı.

‘Engin’in uyuşturucu kullandığını görmedim’

Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu Özge Özpirinççi ise “Engin Altan Düzyatan ile 5 sene beraberdik, 7-8 ay nişanlı kaldık. Daha sonra ayrıldık. Engin Altan Düzyatan’ın uyuşturucu temin ettiği kişilerle ilgili bilgim yoktur. Bildiğim kadarıyla uyuşturucu kullanmıyordu” diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu İlker Aksum da tutuklu sanıklardan Zeki Yalçın ile birlikte uyuşturucu içtiğini söyleyerek, “Zeki Yalçın uyuşturucu getiriyordu. Ama para almıyordu. Ben zaten uyuşturucu kullanmak suçundan ceza aldım” dedi. Mahkeme Başkanı ise Aksum’a “Zeki, başka içecek kimse bulamadı mı da seninle içti?” deyince Aksum da “Bir ya da iki sefer olmuştur” yanıtını verdi. Davanın tutuksuz sanıklarından oyuncu Engin Günaydın’ı 25 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyen İlker Aksum, “Aramızda uyuşturucu ile ilgili bir muhabbet asla olmamıştır. Tapeler, alkol veya sohbet muhabbet içindir. Ayrıca telefon konuşmalarımda geçen repo, tatil günümüzdür. Stok ise dizilerin yayın günü gelmeden peş peşe çekilmesidir. Uyuşturucu şifresi değildir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı