Gazete Vatan Logo

‘Tanıklık yapacağım ülkeyi terk edin’ demiş

ABD’deki Hakan Atilla davasına Türkiye’den belge götüren FETÖ şüphelisi eski komiser Hüseyin Korkmaz’ın ABD’den iadesi istendi. Korkmaz, tanıklık yapmaya hazırlanırken ailesini ülkeyi terk etmeleri için uyarmış

‘Tanıklık yapacağım ülkeyi terk edin’ demiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın şüphelilerinden biri olan ve ABD’deki davada tanıklık yapan firari Hüseyin Korkmaz’ın iadesini istedi. ABD yetkili adli makamlarına gönderilen yazıda Korkmaz’ın “Silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanan hile ile alma çalma” suçlarından iadesi talep edildi. Başsavcılığın yazısında Korkmaz’ın telefonun FETÖ şüphelileri ile irtibatlı olduğu ve ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Akrabası anlattı

Başsavcılığın yazısında, Hüseyin Korkmaz’ın akrabası olan A.K. isimli kişinin bilgisine başvurulduğu belirtildi. A.K.’nın ifadesinde, Hüseyin Korkmaz’ın annesi Ayşe Korkmaz’ın bir akrabaları aracılığıyla kendilerine pasaport temin etmeleri gerektiğini, yakın tarihte Korkmaz’ın adından kamuoyuna yansıyacak biçimde adından bahsedileceğini, ABD’de tanıklık yapacağını bu nedenle ailesine yurt dışına çıkmaları gerektiği konusunda telkinlerde bulunduğunu söylediğini anlattı. Savcılığın yazısında, ABD’deki davada ‘Belgeleri saklaması için anneme verdim’ şeklinde ifade veren Hüseyin Korkmaz’ın bilgi ve belgeleri akrabaları aracılığı ile yurt dışına çıkardığının tespit edildiği belirtildi. Anne Ayşe Korkmaz ve baba Mustafa Korkmaz, ağabeyi, eşi ve 2 kız kardeşi ile Korkmaz’ın kaçışını organize eden ByLock kullanıcısı avukatı Ertuğrul Gazi Alperen hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. 17 ve 25 Aralık kumpas davalarının da firari sanığı olan Hüseyin Korkmaz hakkında daha önce de iki ayrı mahkeme tutuklama kararı vermiş ve iade talepnamesi hazırlamıştı.

Haberin Devamı