Gazete Vatan Logo

‘Tanık koruma’ya henüz alınmamış!

Erhan Tuncel’in sözleri tartışma yarattı

Erhan Tuncel’in ‘Tanık Koruma Programı’na alındım’ sözleri tartışma yarattı. Ama savcılığın henüz karar vermediği öğrenildi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından Hran Dink’in öldürülmesiyle ilgili dava yeniden görülmeye başlandı. Önceki gün görülen davada büyük ağabey Erhan Tuncel, “Tanık koruma programı için ruhsat verildi. Kaçma şüphem yok” diyerek tahliyesini istemişti. Tuncel’in bu sözleri tartışma yaratırken, Tuncel’in bu talebine savcılığın henüz olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermediği ortaya çıktı. Tuncel’in geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’a ifade verirken, çok fazla bilgi verdiğini söyleyerek talepte bulunduğu öğrenildi.

Tanık Koruma Programı nedir?

Suç örgütlerinin ortaya çıkarılmasında etkili olan tanık koruma programı Türkiye’de 2007 yılından bu yana uygulanıyor. Bu programda, korunacak olan kişinin kimlik ve adres bilgileri saklı tutulurken, tutuklu veya hükümlü olanlar, durumlarına uygun ceza infaz kurumu ve tutukevlerine yerleştiriliyor. Tanık koruma programındaki kişilere, fiziki koruma sağlanıyor.



DİNK AİLESİNİN AVUKATINDAN ÇAĞRI:

‘O müdürlere dava açılsın’

Hrant Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer’i cinayeti organize etmekle suçlayan Erhan Tuncel’in ifadelerinin yeni bir durumu ortaya çıkarmadığını belirterek başta Trabzon Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere cinayeti planlayan ve iştirak eden kamu görevlilerinin yargılanmasını istedi. Dink ailesinin avukatı Bakırcıoğlu, yaptığı açıklamada, Tuncel’in Akyürek ve Yılmazer’i suçladığını anımsattı: “Oysa ki biz yılardır, ısrarla Trabzon İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ve Reşat Altay, İstihbarat Şube Müdürleri Engin Dinç ve Faruk Sarı ve diğer istihbarat şube müdürlüğü görevlilerinin Dink cinayetten ötürü ciddi sorumluluk sahibi olduklarını, cinayete kasıtlı olarak yol verdiklerini, bir kısmının da cinayeti işleyen örgütle organik ilişkisinin olabileceğini beyan etmekteydik. Tuncel 6.5 yıldan sonra hususların yalnızca bir kısmını dile getirdi.”

Haberin Devamı