Gazete Vatan Logo

‘Tamamı fasa fiso’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, referandumdan sonra dört konuda kopuş yaşandığını savundu, “Hükümet hükümet değil, bir kişiye bakıyor. Ne Adalet Bakanı,Adalet Bakanı, ne Başbakan Başbakan, bunların tamamı faso fiso” dedi

‘Tamamı fasa fiso’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan halk oylamasının ardından dört temel konuda kopuş yaşandığını ve yaşanacağını söyledi. Partisinin dünkü Meclis grubu toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, bu kopuşların, “Meclis ile devleti yönetenler”, “Taraflı cumhurbaşkanı ile ona oy vermeyen milyonlar”, “adaleti arayan toplum ile adaleti dağıtan yargı” ve “adalet isteyen vatandaşla adalet dağıtan yargı” arasında yaşandığını söyledi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

‘Ailelerle görüş’ çağrısı

“En büyük arzumuz annelerin acılarının sona ermesidir. Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı’nın önünde iki genç eğitimci açlık grevi yapıyorlar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça. Ne günahı var? Anneleri dertli, Binali Yıldırım’a özellikle rica ediyorum, istirham ediyorum. Genç iki kişinin ölümüne izin vermeyiniz, aileleri kabul edin, bir görüşün. Pırıl pırıl aileler. İki kardeşime de istirham ediyorum, sorunlarınızı nerede olursa olsun dile getireceğim, vazgeçin.”

“Emin Çölaşan köşesinde yazmış. Bu mektubu o köşeye hapsetmek doğru olmazdı: ‘Şakran Kadın Cezaevi’nden yazıyorum. 12 gündür cezaevindeyim. Eşim, 7 ay önce açığa alındı. 27 Nisan gecenin saat 2’sinde kapının öfkeyle çalmasına fırladım yataktan. Polisler eşim evde olmayınca öfkelendiler. Benim TC numaramı verip hakkımda yakalama kararı çıkardılar. Eşim evde olmadığı için onun yerine beni gözaltına aldılar. 36 saatlik gözaltı ve 15 saatlik meşakkatli bir adliye bekleyişinden sonra sekiz aylık bebeğimle birlikte tutuklandım’. Hiçbir askeri darbe döneminde bu kadar büyük acılar yaşanmadı. Şimdi, 15 Temmuz’u fırsat bilip karşı darbe, kontrollü darbe yaptılar ve milyonları perişan ettiler. ‘Darbe yapmaya kalktılar, karşı darbe yaptık’ sözü o zata ait, bana değil.”

Haberin Devamı

‘Yokuş aşağı gidiyoruz’

“Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz. Herkeste derin bir kaygı var. Çöken bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. Darbe girişimini fırsat bilip kendi devri iktidarınızı, kendi dikta anlayışınızı bu millete zorla kabul ettirmeye mi çalışıyorsunuz? 23 Ocak’ta OHAL KHK’sı yayımlandı. ‘OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kuracağız’. 5 ayda yedi kişiyi bulamayan hükümet, devleti sağlıklı yönetebilir mi? Hükümet, hükümet değil, hükümet de bir kişiye bakıyor. Ne Adalet Bakanı, adalet bakanı, ne Başbakan başbakan, bunların tamamı faso fiso.”

Haberin Devamı

‘Çipras’a soramıyor’

“15 yıldır, geldiğimiz noktaya bakın, bütün dünya bize düşman. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti toprak kaybına uğradı. Adalar, Yunanistan işgali altında. Çipras’a gidiyor, ‘Adalar ne oldu’ diye soramıyor, fırça yiyecek çünkü, sen önce adaları kurtar. Seslerini çıkamıyorlar, ezikler çünkü, hatalarını biliyorlar. Putin ile Trump arasında gidip geliniyor, birisi benim sırtımı nasıl sıvazlar diye bir oraya bir oraya gidiliyor.Amerika’daki görüşmeler Türkiye’nin lehine sonuçlanırsa saygı duyarız, farklı bir tablo ile gelinirse, söyleyecek sözlerimiz vardır.”