Gazete Vatan Logo

‘Tam başkanlık modeli önereceğiz’

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Tam başkanlık modelini önereceğiz. Ara modeller gündemde değil” dedi

‘Tam başkanlık modeli önereceğiz’

AK Parti, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğini TBMM’ye sunmaya hazırlanırken, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, tekliflerinde yer alacak düzenlemeye ilişkin ipuçları verdi. Canikli, A Haber canlı yayınında soruları yanıtlarken, AK Parti’nin başkanlık sistemi önerisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Canikli, “Tam başkanlık modelini önereceğiz. Ara modeller gündemde değil” dedi ve ekledi: Müthiş bir denge olacak. Yasama, yürütme ve yargıda denge olacak. Metin ortaya çıktıktan sonra MHP ile de görüşeceğiz. 3-4 madde ile tam başkanlık sistemine geçiş olamaz. Daha kapsamlı bir çalışma olabilir.

‘CHP’den destek gelebilir’

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gündeme gelen idam konusunda açıklamalarda bulundu. Canikli, idam için CHP’den de destek gelebileceğini belirterek, “İdam konusunda gittiğimiz her yerde vatandaşın yoğun bir talebi var. Vatandaş istiyorsa, siyasilerin buna kulak vermesi lazım” dedi.

‘Saldırı aydınlanacak’

CHP’li Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı kınadığını da belirten Canikli, “Saldırının arkasında ne olduğu, kim olduğu en kısa sürede aydınlanacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm arka planı açığa kavuşacak. Terör örgütlerinin siyasileri hedef almasının nedeni kaos yaratmak. Bunu başaramayacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı