Gazete Vatan Logo

'Taktik ve zorlamalar kendini belli ediyor'

'Taktik ve zorlamalar kendini belli ediyor'

Haber sunuculuğundan yön değiştirerek Ben Bilmem Eşim Bilir Evi ile kamera karşısına geçen Şule Zeybek, kilo problemini hallederek yeni fit görüntüsü ile dikkat çekiyor. Zeybek kilo verme sürecini ve eğlence programı sunmasının nasıl bir deneyim olduğunu anlattı.

Haberden, Ben Bilmem Eşim Bilir’e geçişinizin hikayesi nedir?

Siyasetin içine doğmuş bir çocuktum. Ailede hep bir politik hava, tartışmalar, fikir alışverişleri vardı. Yani dünya ve ülkenin sorunları ile yakından ilgilenerek büyüdüm. Derken haber muhabirliği ve spikerlik geldi. Yıllar boyunca zevkle, gurur duyarak yaptım bu işleri ama zamanla, yaşadığınız ülkenin şartları ne kadar dinamik olsa da siz rutine biniyorsunuz. İşte tam böyle bir noktada, Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay’ın öngörüsü devreye girdi. “İçinde müthiş bir enerji var. Bunu, haber dışında başka bir şeyle ekran başındakine aktarmak lazım” ve böylece Ben Bilmem Eşim Bilir Evi kalp çarpıntım başlamış oldu.

Son öğle bültenini yapanlardan biriydiniz. Peki şimdiki durum ne olacak haberi bıraktınız mı?

Haberin Devamı

Aslında öğlen haberlerini çok seviyordum. Hele ki stüdyoda değil de haber merkezinin ortasında, yaşayan, canlı dinamik bir yapının tam içinde yayında olmak gerçekten heyecan vericiydi. Etrafımda çalışma arkadaşlarım vardı ve biliyorum ki her an yeni bir son dakika haberi elime tutuşturulabilirdi. Öğrenmeniz ve öğrendiğinizi paylaşmanız arasındaki süre yok denecek kadar az. Anlayacağınız, gerçekten güçlü bir refleks isteyen durum. Şimdiki durum nedir sorusuna gelince, haber sunumuyla gönül bağım dışında ilişkim yok. Ama yarın ne olur, bilmiyorum.

Kariyerinizde sizi başarıya taşıyan etkenler neler oldu?

Bu birilerine yol gösterecekse, kesinlikle kendiniz olun derim. Taklitler ve zorlamalar her zaman kendini belli ediyor, sırıtıyor.

BU İŞ BENİM İÇİN KIRILMA NOKTASI DEĞİL YÖN DEĞİŞTİRME

Yarışma programı sunmak kariyerinizde bir kırılmaya yol açar mı?

Kırılma noktası değil, yön değiştirme demek çok daha doğru bir ifade olacaktır. Ben Bilmem Eşim Bilir Evi müthiş bir proje. Ekibi ile bu dev projede yer almak benim için onur verici.

Haberin Devamı

Uzun süreden beri haber sunuyorsunuz neden daha önce eğlence programı sunmayı denemediniz?

Gerek çevrem gerekse iş arkadaşlarım tarafından sıkça dile getirilen bir şeydi bu. ”Yaa Şule sen başka bir şeyler de yapmalısın” durumu. Dediğim gibi Barış Bey’in bu teklifi ancak beni ayağa kaldırdı.

Bu program bilinenden farklı bir format oldu ve aynı şekilde 10 binin üzerinde başvuru oldu. Yarışmaya bu ilgiyi neden?

Müthiş bir evin içine giriyorsunuz. Orada son derece konforlu, ya da daha mütevazı bir odaya yerleşiyorsunuz, diğer çiftlerle yarışmalara katılıyorsunuz. Ve her hafta bir araba kazanma şansınız var. Yani bir araba aldım işim bitti değil. İlgi olması çok normal. Kim kime araba vermiş?

TÜP MİDE AMELİATI İLE BİR YILDA 30 KİLO VERDİM

Çok kilo verdiniz? Neler yaptınız bunun için?

Diyetisyenlere gidiyor, 10 kilo veriyor, 15 kilo geri alıyordum. Nihayetinde çok meşhur iki cerrahımızın çocuklarının da aynı yönteme başvurduklarını öğrenince kesin kararımı verdim. 1 sene önce Tüp mide operasyonu geçirdim. Toplam 30 kilo gitti. Operasyon sonrası özellikle tavsiye edilen bir sporu yaptım. Haftada 2 gün 25’şer dakika. Programın yoğun çekimleri başladığından beri gidemiyorum. Ama hızlı tempo ile 3 kilo daha gitti. Sabahları mutlaka haşlanmış yumurta ve beyaz peynir, sette bir fincan ılık çorba, akşam ne pişirilmiş ise onu yiyorum.

Haberin Devamı

Güzellik, gençlik, her daim bakımlı olmak üzerinizde bir baskı yaratıyor mu?

Çalışma hayatım dışında son derece rahatımdır yani eyvah insanlar beni bakımsız görecekler diye bir korkum yok. Takıp takıştırmayı hep severim. Ama o gün canım istemiyorsa etrafa aldırış etmem. Yani baskı yok, rahatlık var.