Gazete Vatan Logo

‘Taksiciye kız vermem’ dedi öldürdü

Eski milletvekili adayı, kızının birlikte yaşadığı taksiciyle iki gün sonra evleneceğini öğrendi ve...

İstanbul Maltepe’de 1999 seçimlerinde Kahramanmaraş’tan bağımsız milletvekili adayı olan Yıldırım Bayezid Terzi, isteği dışında kızı ile evlenmek isteyen taksici Ebubekir Karakaş’ı barışmak için çağırdığı evinde pompalı tüfekle vurdu.

Olay, önceki gece saat 22.00 sıralarında Yıldırım Bayezıd Terzi’nin Maltepe Atatürk Caddesi 154 numaralı binadaki evinde meydana geldi.

Yıldırım Bayezıd Terzi, iki üniversite mezunu olan ve bir bankada çalışan kızı Tuğçe Terzi’nin (27) taksici Ebubekir Karakaş (29) ile evlenmek istemesine karşı çıktı. Buna rağmen iki sevgili, bir hafta önce baba Terzi’nin onayı olmadan ayrı bir eve çıkıp birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre Terzi, Ebubekir Karakaş’a barışmak istediğini söyledi.

Pompalı tüfekle öldürdü

Damat adayı Karakaş, Terzi’nin Maltepe’deki evine gitti. Kızının evlenmek istediği gençle bir süre oturup konuşan Yıldırım Bayezıd Terzi, “Bir dakika bekle, geliyorum” diyerek yan odaya geçti. Daha sonra elinde pompalı tüfekle dönen Terzi, genç adamı vurdu. Kanlar içinde kalan Ebubekir Karakaş, olay yerinde can verdi.

Daha sonra dışarı çıkıp havaya ateş etmeye başlayan Terzi, silah sesleri üzerine olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

“Ebubekir bilerek ölüme gitti”

Kendisinin iki üniversite mezunu ve mastır öğrencisi olması nedeniyle babasının ortaokul mezunu Ebubekir Karakaş ile evlenmelerine karşı çıktığını anlatan Tuğçe Terzi, “Bir hafta önce Ebubekir ile birlikte yaşamaya başladık. İki gün sonra düğünümüz olacaktı. Babamın tehditleri nedeniyle evimizin yakınında değil de Bayrampaşa’da nikahımız kıyılacaktı. En son dün birlikte gelinlik provasına gittik. Prova sırasında ben gelinliğimi giydim, Ebubekir de damatlığını giydi. Hatta Ebubekir gelinlik provası yapanlara ’Bu bizim en mutlu anımız olmayacak. Belki de bizi gazetelerin üçüncü sayfalarında görebilirsiniz’ dedi. Sanki öleceği içine doğmuştu.” dedi.

Haberin Devamı