Gazete Vatan Logo

'Taciz etmişti öldürdüm'

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde 6 ay önce içki masasında tartıştığı adamı 43 bıçak darbesiyle öldüren Volkan K., önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın, ifadelerinde öldürülen kişinin kendisini taciz ettiğini öne sürmesi üzerine yapılan tahrik indirimiyle ceza 18 yıla indirildi

Akçaabat Yıldızlı Mahallesi'nde 20 Eylül 2014'te Erdoğan Hellaç (56), evine davet ettiği ve birlikte alkol aldığı Volkan K. (26) tarafından içki masasında 43 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından kaçan ve bir süre sonra yakalanarak tutuklanan Volkan K., müebbet hapis istemiyle yargılandığı Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Son savunmasını yapan Volkan K., önceki ifadelerini tekrarlayarak, Hellaç'ın tacizine uğradığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, sanığı 'kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapisle cezalandırdı. Daha sonra yapılan tahrik indirimiyle ceza 18 yıla indirildi. Öldürülen Hellaç'ın yakınları, sabıkalı olan sanığın cezadan kurtulmak için tacizi ileri sürdüğünü belirterek karara itiraz edeceklerini söylediler.(SABAH)

Haberin Devamı