Gazete Vatan Logo

‘Taciz etmedim, gıdıklama oyunu oynuyorduk’

6 kız öğrencisine tacizden tutuklanan öğretmen kendini böyle savundu.

İzmir’in Menderes İlçesi’nde yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine ’porno film izlettiği’ ve ’istismarda bulunduğu’ iddiasıyla tutuklanan ilkokul öğretmeni A.Ş (64) ile ilgili soruşturma tamamlandı.

İddianamede A.Ş. ile aynı okulda öğretmenlik yapan ve olayı Kaymakamlığa ihbar eden S.Ö’nün ifadesi ye aldı. S.Ö. tanık olarak verdiği ifadede şunları anlattı: “Odasının kapısı sürekli kilitliydi. Her gittiğimde kapıyı içeriden açıyordu. Odada sürekli kız öğrenciler olunca şüphelendim. Bunu öğrenmek için müdürün odasının kapı kilidini bozdum. Bir gün masasında koltukta bacakları açık olarak otururken gördüm. Masanın altında da iki kız öğrenci vardı. Bana, çocuklara gıdıklama oyunu oynadığını söyledi. Sınıfta tüm çocukları toplayıp kendilerine dokunan olursa annelerine, öğretmenlerine anlatmalarını istedim. Çocuklar bu konuşmamdan sonra bana gelip durumu anlattılar. İki tanesi hamile kalmaktan korktuklarını bile söyledi. Ben de durumu Kaymakamlığa bildirdim.”

Haberin Devamı

A.Ş.’nin 102 yıl hapsi istendi

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet savcısı, sanık öğretmen A.Ş. hakkında ’çocuğun cinsel istismarı’ ve ’müstehcen yayın izletmek’ suçlarından, cinsel suçlara karşı yeni düzenlenen yasa kapsamında cezalandırılması için iddianame düzenledi, 102 yıl hapis cezası istedi. Savcı, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nden alınan raporlarda mağdur öğrencilerin olaydan dolayı ruh sağlıklarının bozulduğunun anlaşıldığını da iddianamesinde belirtti.