Gazete Vatan Logo

'Susurluk kaza değil suikast'

İkinci Ergenekon davasının 112. duruşmasında tutuklu sanık eski Özel Harekat Dairesi Başkan vekili İbrahim Şahin’in daha önce verdiği ifadelerin okunmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi. Şahin, çapraz sorguda sadece Susurluk hakkında konuşacağını ifade etti.

SUSURLUK KESİNLİKLE KAZA DEĞİL BİR SUİKASTTİR

Şahin, çapraz sorguda ilk olarak Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in sorularını yanıtladı. Savcı Pekgüzel’in Susurluk konusunda bilgileriniz taze sanırım. ‘Herkes konuştu, herkes yalan söylüyor’ diye isyan ettiniz. O zaman bize bildiğiniz herşeyi anlatın" sözlerine karşılık Şahin, "Susurluk kesinlikle kaza değil bir suikasttir. Bana gelen bütün bilgiler bu yöndeydi. Notlarım dışarda. İçeride olduğum için bunu kanıtlayamıyorum." dedi. Savcı Pekgüzel’in "O notlarda ne yazıyordu?" sorusuna ise Şahin, "O bilgiler şu an elimde değil. Hatırladığım tek şey Susurluk’un trafik kazası olmadığıdır. Bunu şu yaptı demek için de elimde bilgiler olmalı." diye cevap verdi.



ÇATLI’YI MEHMET ÖZBAY OLARAK TANIRIM

Savcının, "Abdullah Çatlı’yı tanıyor musunuz?" sorusuna ise Şahin, Çatlı’yı Mehmet Özbay adıyla tanıdığını, Özel Harekat Dairesi Başkan vekilliği görevi sırasında onu kendisine devlet görevlilerinin tanıştırdığını söyledi.

İSRAİL’E ABDULLAH ÖCALAN’I ÖLDÜRMEK İÇİN GİTTİM

Davanın tutuklu sanıklarından emekli Albay Levent Göktaş’ı tanıyıp tanımadığı ve kendisiyle İsrail’e gidip gitmediği yönündeki soruya ise Şahin, "Hayır. Kendisini burada tanıdım Levent albayım bana İsrail’e giderken havaalanında karşılaştığımızı selamlaştığımızı söyledi. Ama ben hatırlamıyorum. Ben İsrail’e birkaç kez gittim." cevabını verdi. Savcı Pekgüzel’in "Beraber gitmediniz yani, göreviniz neydi?" sorusuna Şahin, "Bu mümkün olamaz. Bizim görevlerimiz farklıydı. Ben oraya Abdullah Öcalan’ı öldürmek için gittim. Öcalan hakkında bilgi toplamam istendi. Sayın Mehmet Ağar bunu çok iyi bilir. Öcalan’ın kaldığı yerlerle ilgili bana krokiler verdi. Daire başkan vekili olduğum dönemdeydi bu." diye yanıt verdi.

GEÇEN KONUŞAN GEVEZE

Savcı Pekgüzel’in Ayhan Çarkın’ı tanıyıp tanımadığı yönündeki soruya ise Şahin, "Geçen konuşan geveze. Tanıyorum onu. Birlikte çalıştık. Diyarbakır’da bir süre çalışmış. Bir yıl süreyle de benimle de çalıştı. Onun iddiaları yalandır." diyerek cevap verdi.
Şahin’in çapraz sorgusuna ara veren Mahkeme Başkanı Köksal Şengün duruşmayı yarın saat 09.00’a erteledi.

Haberin Devamı