Gazete Vatan Logo

‘Survivor’ Beyaz Saray

Trump’ın yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, çalışma arkadaşları hakkında söylediği sözler tartışma yarattı. New York Post, Trump’ın ekibi içindeki çekişmeleri ‘Survivor’ yarışmasına benzetti

‘Survivor’ Beyaz Saray

Beyaz Saray’da Sean Spicer’ın istifasıyla boşalan iletişim direktörlüğü koltuğuna oturan Anthony Scaramucci, resmen göreve başlamadan adından söz ettirmeyi başardı. Scaramucci’nin Trump’ın yakın çalışma arkadaşları hakkında ağır sözler sarf ettiği ortaya çıktı. Scaramucci, The New Yorker dergisi muhabiri Ryan Lizza ile telefonda yaptığı görüşme sırasında, Beyaz Saray Genel Sekreteri Reince Priebus’u ‘paranoyak şizofren’ olarak nitelendirirken, Baş Stratejist Steve Bannon hakkında da cinsel içerikli ağır hakaretlerde bulundu. Rizza, daha sonra mülakatı derginin internet sitesinde yayınladı.

Rizza, söz konusu görüşmenin Scaramucci’nin, hakkında çıkan bir habere tepki göstermek için kendisini araması üzerine yapıldığını da sözlerine ekledi. Scaramucci, haberin yayınlanmasının ardından attığı Twitter mesajında, ‘renkli bir lisan’ kullandığı için üzgün olduğunu belirtmekle yetindi.

Sızıntı suçlaması

Ay başında görevine fiilen başlaması beklenen Scaramucci atanır atanmaz Beyaz Saray’dan dışarıya bilgi sızdıranların kimliğinin ortaya çıkarılması için kolları sıvadı. Scaramucci verdiği mülakatlarda Priebus’un basına bilgi sızdıranlardan biri olabileceğini ima etmişti.

Haberin Devamı

New York Post gazetesi, Beyaz Saray’da yaşanan son gelişmelerin ardından, Trump’ın ekibi içerisinde yaşanan çekişmeleri, ülkemizde de yayınlanan ‘survivor’ yarışmasına benzetti. Gazete, trump’ın iktidarı döneminde Beyaz Saray’ın televizyonun ‘en çılgın’ reality şov programına döndüğü yorumunu yaptı.

Trump’a üçüncü darbe

ABD Senatosu, eski Başkan Barack Obama döneminde hayata geçirilen ve ‘Obamacare’ adıyla bilinen sağlık reformunun iptali için yapılan oylamada, Cumhuriyetçi Parti tarafından önerilen değişiklikleri üçüncü kez reddetti.

Trump’ın “İlk icraatım iptal etmek olacak” dediği Obamacare için hazırlanan son iptal tasarısı, Cumhuriyetçi Parti’den üç ismin Obamacare’in lehine oy vermesiyle Senato’dan döndü. Oylamada 51’e 49 oyla reddedilen ‘cılız’ iptal tasarısına Cumhuriyetçi Parti’den ‘Hayır’ oyu veren isimler, kısa süre önce kanser teşhisi konduğu açıklanan Senatör John McCain ile Senatör Susan Collins ve Senatör Lisa Murkowsk oldu.

Haberin Devamı