Gazete Vatan Logo

‘Suriyeliler ve Rakka referandumu yapalım’

“Evet oyunun vebali ağırdır. Hayır oyunun vebali yok” diyen CHP lideri, Suriyeliler ve Rakka için referandum çağrısı yaptı, “Milletten korkma kardeşim” ifadesini kullandı.

‘Suriyeliler ve Rakka referandumu yapalım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında, 28 Şubat’ı hatırlatarak, “28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak, 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

Suriyeliler eleştirisi

“Gençlerimiz, Suriye için Suriye’de şehit oluyorlar. Onların gençleri Türkiye’de, nasıl oluyor bu. Çocuklarımız işsiz, onların çocukları iş buluyor. İşsiz genç arkadaşım hala isyan etmeyecek misin. ‘Bu düzene hayır diyorum’ demeyecek misin? 81 ilde Suriyeli var, niye kamplarda tutmuyorsun. ‘Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz’ diyorlar. İnsaf ya. İstiyorsa referanduma gidelim. Milletten korkma kardeşim, Suriyeliler için referanduma gidelim. Vatandaşımız hastanede sıra bekler, Suriyeli beklemez. Bu düzene hâlâ hayır demeyecek misin sevgili vatandaşım?”

‘Kendi çocukları için’

“Birileri talimat vermiş, Rakka’ya gideceğiz. Rakka’ya gidelim mi gitmeyelim mi gel referandum yapalım, Rakka’ya bu ülkenin gariban çocukları gitsin mi gitmesin mi? Gel, millete gidelim, soralım millete. Anadolu’nun gariban çocukları Rakka’da şehit olacak, beylerin çocukları dolarları istif edecekler. Şimdi gençlerimizi kandırmak için 18 yaşında milletvekilliği getirdik diyorlar, kendi çocukları için getiriyorlar.”

Haberin Devamı

‘Evliyayı azdırırsın’

‘Beşer şaşar’ diye bir lafımız var. Beşeriz, hata yaparız. Tek adam rejiminde bir kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon öder. ‘Millet hata yapan adamı oraya seçer mi, millete güvenmiyor musunuz’ diyorlar. Orhan Gencebay’ın şarkısını dinledik yıllar yılı; ‘Hatasız Kul Olmaz’. Bu kadar yetkiyi evliyaya versen evliyayı azdırırsın’ derler. Bu kadar yetki bir kişiye verilemez. Kullandığımız arabada bile yedek lastik olması lazım. Evet oyunun vebali ağırdır. Hayır oyunun vebali yok, huzur içinde kullanacaksınız. En kestirme yol, bildiğiniz yoldur. Parlamenter demokratik sistem en iyi bildiğimiz yol.”