Gazete Vatan Logo

'Suriye'de birçok şey Türkiye'ye bağlı'

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov Türkiye'nin Suriye'deki rolünü olumlu bulduklarını belirterek, Suriye'deki gelişmeler açısından 'birçok şeyin Ankara'ya bağlı olduğunu' ifade etti.

'Suriye'de birçok şey Türkiye'ye bağlı'

Birleşmiş Milletler'in (BM) Cenevre merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gatilov, Türkiye'nin Suriye'deki rolünü değerlendirdi. Gatilov, "Rusya, Türkiye'nin Suriye'deki rolünü olumlu buluyor. Burada birçok şey Ankara'ya bağlı" dedi.

CENEVRE GÖRÜŞMELER ZOR GEÇİYOR

Cenevre'de devam eden 5. tur görüşmeler hakkında da konuşan Gatilov, görüşmenin zor geçtiğini ve taraflar arasında gündeme ilişkin fikir ayrılıkları bulunduğunu ifade etti.

Gatilov, "5. tur son derece zor geçiyor. Bir önceki turda 4 maddeden oluşan gündem üzerinde uzlaşma sağlandı. Ancak taraflar arasında maddelerin gündeme alınma sırasıyla ilgili belirgin fikir ayrılıkları var" dedi.

'RUSYA TÜM MADDELERİN EŞİT ÖNEME SAHİP OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR'

Rusya'nın tüm maddelerin eşit öneme sahip olduğunu ve hepsinin eşit zeminde ele alınması gerektiğini düşündüğünü de kaydeden Gatilov, şu ifadeleri kullandı: "Bu turun sonuçları hakkında konuşmak için henüz erken. Hissiyatıma göre, taraflar müzakerelere devam etmek istiyor. Görüşmelerin gidişatı, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya bağlı."

Haberin Devamı