Gazete Vatan Logo

‘Süreç nihayete ulaşacak’

Başbakan Davutoğlu, “Çözüm süreci partilerin değil milletin meselesidir. Ve mutlaka nihayete ulaşacaktır” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim kampanyası kapsamında dün Muş’taydı. Davutoğlu şunları söyledi:

TUZAK PEŞİNDELER: CHP’nin ulusalcı zihniyetiyle HDP’nin zihniyeti yeni tuzaklar peşinde. 12 Eylül’den sonra bu bölgelerde ve Türkiye’de ana diliyle şarkı türkü söylemek halay çekmek bile yasaktı. Bu yasakları kim kaldırdı? HDP bu süreçte hiçbir destek vermedi. Hiçbir çaba içinde yer almadı. Hep silahı kullanmaya kalktı.

YA TERÖR YA BARIŞ DİLİ: HDP bir yol ayrımındadır. Ya terör dilini kullanacaklar ki 6-7 Ekim Kobani olaylarında kullandılar. Ya da barış dilini kullanacaklar.

SONUCA ULAŞACAK: Biz çıktığımız yolu nihayete erdiririz. Seçim sonuçları ister öyle, ister böyle olsun. Çözüm süreci nihayete ulaşacaktır. Bu çınarı budamak isteyenleri engelleyecek miyiz? Bu topraklar ezeli ve edebi kardeşlik toprağı olacak mı? Demokratik ve özgür bir ülke olacak mı Türkiye? 78 milyon bir tarağın dişleri gibi yeni Türkiye’yi inşa edecek miyiz?

SİLAHLARI BIRAKIN: Şimdi köyler meralar herkese açık mı? Herkes özgürce bu ovalara çıkıyor mu? Bu laleleri barış lalesi olarak koklayabiliyor mu? Muş’un lalesini sembol, barış dilini egemen kılalım. Çözüm sürecinden anladığımız annelerin çocuklarından ebediyen ayrılmamasıdır. Bu memlekette artık silahlı mücadele yapmayarak bir şey elde etmek mümkün mü? Seçime gidiyoruz gelin özgürce yarışalım. Ne istiyorsanız söyleyin ama şu silahı artık terk edin. Diyarbakır annelerinin acısını ben yüreğimde hissediyorum. Özgürlük ortamını beraber koruyalım. Çözüm süreci artık partilerin değil milletin meselesidir.”

Haberin Devamı

‘Kobani’de öldürülen her Kürt kardeşim’

Davutoğlu, Suriye’nin Kobani kentine IŞİD saldırıları ve günlerce süren çatışmalara değinirken “Kobani’de dökülen her Kürt kanı bizim kanımızdır. Öldürülen her Kürt benim kardeşimdir. Üç gün içinde 200 bin Kürt kardeşimizi bağrımıza basarken onlar 6- 7 ekimde Türkiye’de kaos yarattılar” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ’Suriyelileri göndereceğim’ dediğini söyleyen Davutoğlu, alandan yuh sesleri yükselince, “Yuhalamayın” diye uyardı.

Haberin Devamı