Gazete Vatan Logo

'Suikastta örgüt var'

'Örgüt yok' kararıyla beraat eden Erhan Tuncel, Dink suikastının örgüt işi olduğunu anlattı, "Yasin Hayal'i hapiste ziyaret edenlere bakın" dedi.

Hrant Dink cinayetinde azmettirici olarak yargılan Erhan Tuncel, tahliye olduktan sonra ilginç açıklamalar yapmaya başladı. Tuncel, hükümeti zor durumda bırakmak isteyen ulusalcıların, Dink’i ‘dışarıda Türkiye’yi iyi temsil ettiği’ için hedef seçtiği iddiasında bulundu, Yasin Hayal’in Ergenekoncularla ilişkisi olduğunu söyledi. Tuncel, Hayal’i Mc Donald’s bombalamasıyla ilgili tutukluyken ziyaret edenleri işaret etti.
Dink davasında ‘örgüt yok’ kararıyla 19 gün önce tahliye edilen Erhan Tuncel, Aydınlık’tan sonra önceki gün de Star gazetesine açıklamalarda bulundu. Tuncel, şöyle konuştu:
“Yasin Hayal, Mc Donald’s bombalamasından dolayı cezaevine girmeden önce böyle (Dink’i öldürme) bir fikri yoktu. Cezaevine girdikten sonra bu fikir Yasin’in aklına sokuldu. Trabzon’da cezaevindeyken Yasin akıl hastanesi için İstanbul’a gönderiliyor. Yasin’in yattığı dönemde ziyaretine gidenlerin listesini mahkeme istedi ancak bilgi gelmedi. Kayıp halkalardan biri bu. Ziyaretçiler Yasin’i Dink cinayeti için hazırladı.”
Hayal’in cezaevindeyken, şu anda Ergenekon’dan tutuklu bulunan Veli Küçük tarafından ziyaret edildiği, dava sürecinde de iddia edilmişti.
Tuncel’in dile getirdiği dikkat çekici diğer bazı iddialar da şöyle:

Yasin Hayal’in sık sık Trabzon Jandarma’ya gitmesinin sebebi neydi?

Trabzon’da jandarmanın 6 haber elemanı vardı. Bu kişiler neden yargı karşısına çıkarılmadı?
Trabzon Emniyeti’nin başında o dönem bulunan Reşat Altay konuşmadığı sürece Dink cinayeti aydınlanamaz. İstihbarat’taki saha çalışmalarında Ö.M., M.Z. ve M.A. görevliydi. 7 ay boyunca Yasin Hayal grubu hakkında bu kişiler çalışma yürütüyordu. Bunlardan sonra E.D. adlı polis ve daha sonra istihbarat müdürleri olan F.S.ile E.D.’nin bilgi verdiği kişi Reşat Altay’dır. Operasyon emrini verecek kişi de Altay’dır.
Polis E.D. kilit isim. Rolü ortaya konmalı. Bilgi almaktan sorumluydu. Ogün Samast’ı bile tanıyordu.
Trabzon Emniyeti’nde refakat memuru olan polis M.A. kesinlikle konuşmalı.
Soruşturma evrakı eksik bırakıldı, çelişkiler sorulmadı. Soruşturma geliştirilmedi.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kayıtlarında ve kamera görüntülerinde sürekli konuşan iki kişiden birinin yaptığı topuk selamı dikkat çekici. (Radikal)

Haberin Devamı