Gazete Vatan Logo

'Şu papazı indirelim'

Telefon görüşmelerinden aynı ikili çıktı! Erhan Tuncel Yasin Hayal'e böyle demiş

Hayal’in Rahip Santoro ile telefon görüşmelerinin ardından ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun raporuna göre, Erhan Tuncel 2002’de Hayal’e “Trabzon’da misyonerlik çok artmış, papazı indirelim” dedi.

Yasin Hayal’in, Hrant Dink cinayetinden yaklaşık bir yıl önce, 17 yaşındaki O.A. tarafından öldürülen Rahip Santoro ile telefonda görüştüğünün ortaya çıkması, bu cinayetle, Dink cinayeti arasında bir bağ olup olmadığı sorularını gündeme getirdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun Hrant Dink cinayeti ile ilgili raporunda, Rahip Santoro cinayeti ile ilgili olabilecek ilginç ayrıntılar yer alıyor. Müfettişler, Rahip Andrea Santoro’nun görev yaptığı Santa Maria Kilisesi’nde 2002 yılında Papaz Pierre Brunessen’in dövülmesi olayına ilişkin yaptıkları araştırmada Yasin Hayal’e sorular yöneltti.

Yasin papazı dövdü

Hayal, Erhan Tuncel’in kendisine, “Trabzon’da misyonerlik faaliyetleri çok artmış, buradaki papazı indirelim” dediğini belirterek, şunları söyledi: “Ben, 18 Mart 2002 tarihinde kilisede bir kişiyi darp ettim, kişi sivil giyimliydi, boynunda haç vardı, Hıristiyan olduğunu anladım, açıkçası papazı dövmek için gittim, o şahsı buldum, onu dövdüm. Ama kişinin 40 gün hastanede yattığı mevzusu espri konusu olmuş benim arkamdan. Olaydan 3 gün sonra Ankara’ya (askere) geri döndüm, 5 ay sonra askerliğim bitti.” Rahip Santoro, 2006 yılı Şubat ayında öldürülmüştü. Zanlı O.A, cinayeti tek başına işlediğini iddia etmiş ve bu olayla ilgili başka kimseye dava açılmamıştı.

‘HAYAL ARADA KİLİSEYE GELİRDİ’

1999 yılından beri Santa Maria Kilisesi Rahip Yardımcısı Luneta Roman, müfettişlere verdiği ifadede dayak olayını doğruladı, fakat “Yasin Hayal’i zaman zaman kilisede görürdüm. Ama Papaz Brunessen’i dövdüğünü görmedim” dedi. Bu bilgi, önceki günkü Hrant Dink cinayeti duruşmasında ortaya çıkan Yasin Hayal’in Rahip Andrea Santoro ile telefonda gürüşmesi ile birlikte değerlendirildiğinde, her iki cinayet arasında bağlantı olabileceği şüphelerini artırdı.

Haberin Devamı