Gazete Vatan Logo

‘Şu anda MHP’de bir kongre talebi yok’

1 Kasım seçiminde büyük oy kaybı yaşayan MHP’de eleştirilere karşın, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, kongrenin söz konusu olmadığını ifade etti. Adan dün Meclis’te kaydını yaptırırken, “MHP doğru durmuştur. MHP’nin ortaya koyduğu şartlar geçerliliğini devam ettirmektedir” dedi.

‘Şu anda MHP’de bir kongre talebi yok’

“Vatandaş neden cezalandırdı?” sorusuna Adan, “Türkiye’deki seçim şartlarına baktığımız zaman iktidarın çok aşırı güç kullanması, televizyonlar üzerinde kurmuş olduğu baskılar, yürütülen kampanyalara karşı MHP’nin bu meseleyi halkımıza tam anlatma noktasında bir sıkıntı içerisinde olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız” karşılığını verdi. Adan, “Olağanüstü kongreye ihtiyaç var mı?” sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

‘En demokrat partiyiz’

“Şu anda MHP’de bir kongre talebi göremiyorum. Böyle bir talep yok. MHP Türkiye’nin en demokrat partisidir. Kongre gibi talepler, dışarıdan zorlamalar MHP’ye etki etmez. MHP vicdanen müsterih bir siyasi partidir. Ortaya koyduğu doğrular tarih önünde haklılık kazanacaktır.”

Güven tazeleme açısından Genel Başkanın kongreye götürebileceği yönündeki soruya MHP’li Celal Adan, “Şu anda öyle bir ihtiyaç söz konusu değil” diye yanıt verdi.