Gazete Vatan Logo

‘Sözlerim net: Çocukları savunacaksınız’

Bakan Ramazanoğlu’na sözleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Kılıçdaroğluönüne yatmak’ sözüne cinsiyetçi yaklaşıldığını savundu: “Sözlerim gayet net. Çocukların haklarını savunacaksınız. Ensar’ın değil...”

‘Sözlerim net: Çocukları savunacaksınız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tartışmalara yol açan ‘önüne yatmak’ sözüyle ilgili olarak cinsiyetçi yaklaşıldığını belirterek, “Benim söylediğim gayet net. Siz çocukların haklarını savunacaksınız. Ensar’ın değil. ‘Bir sefer oldu’ diyor bu vakıfta. Bu salı günü grupta açıklayacağım. Bir sefer de değil. O annelerin çektiğini o bakan biliyor mu?” dedi. Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen ’Birlik ve Dayanışma’ toplantısına katılan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi. “Beni yaralayan ne oldu? Bakan konumunda olan birisi bizim için kadın erkek farketmez bakan o. Bakan olarak görevini yapması gerek. Çıkıp şunu söylerse ’Ya bir bir seferlik olay oldu’ derse bu olmaz. O çocukların anneleri fakir aileler. Çocuklarını götürmüşler Ensar Vakfı’na yurtlara yerleştirmişler. Bu yurtlar bir defa kanun dışı.

Çünkü vakıfların ve derneklerin ilk ve orta için yurt açmaları yasaktır. Kanun açık, ‘Milli Eğitim Bakanlığı açar’ der. Kanun bu görevi vermesine rağmen Milli Eğitim bugüne kadar bir yurt bile açmadı. Niçin bir yurt açmıyorsunuz?”

Haberin Devamı

‘Bu bir Anadolu deyimidir’

“Şunu söyleseydi Bakan Ramazanoğlu başım üstüne derdim. ’Olay çok ciddidir. Olayın üzerine gidilmesi gerek. Bakanlık olarak hiçbir boşluk bırakmadan soruşturmayı yapacağız. Anneler babalar emin olsun’ deseydi is bitmisti. Onu bırakıp çocukları bırakıp da Ensar’ı savunursa olmaz. Sözlüğü açtım. Önüne yatmak iki anlama geliyor. Bir kimsenin önüne boylu boyuna uzanmak. İkinci anlamı ise bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkanları kullanmak. Bu bir anadolu deyimidir. Bir örnek vereyim. Rıza Sarraf telefonundan şüpheleniyor. İçişleri Bakanı’nı arıyor. Onun verdiği cevap bu. ’Emniyete, MİT’e de sordum. Senin kılına zarar gelmez. Zarar gelirse ben senin önüne yatarım’ Rıza Sarraf için bu deyim kullanmıştı. İlk bizim siyasi literatürde kullanan dönemin İçişleri Bakanı’dır...”

‘Kimsenin inancını siyaset yapmayız’

Kılıçdaroğlu, CHP’nin din konusunda suçlandığını yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı: “CHP daha nitelikli insanlar yetişsin diye ilahiyat fakültelerini kurmuştur. Dine karşı olan bu ilahiyat fakültelerini kurar mı? Kuranı okuyoruz ama mealini bilmiyoruz. Mustafa Kemal ne yaptı Kuran’ın Türkçe mealini hazırlattı. Dine karşı olan bunu yapar mı? Bir dönem dediler ki ’Siz camiileri ahıra cevirdiniz’ İzmir’de örnek verdiler. Camiyi yıkan Yunan askerleri, camiyi onaran CHP’liler. Diyanet İşleri’nin hazırladığı İslam ansiklopedisi var. Evet askerler bir dönem camilerde yatmıştır. Osmanlı’da da yatmıştır. İsteyen İslam ansiklopedisine bakar. Neden camiilerde kalıyor askerlerimiz. Yatacak yer yok. Camiide yatan bu arkadaşımız ne oluyor. Camiide şehit oluyor. Eskiden bu askerlerin neleri vardı, atları vardı, atları nereye bağlayacaklar. Camiiye bağlayacaklar. Hiç kimsenin inancını siyaset yapmayız.”

Haberin Devamı