Gazete Vatan Logo

‘Sözlerim çarpıtıldı!’

Şükür: Mehmet Akif kadar Türküm

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün önceki gün Burdur’da söyledikleri güne damgasını vurdu. Şükür, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde katıldığı söyleşide, bir öğrencinin sorusu üzerine, “Ben de Türk değilim” ifadesini kullanmış ve Arnavut olduğunu söylemişti. Tartışmalar üzerine, Şükür dün twitter’den dün şu yanıtı verdi: “İstiklal Marşımızın Arnavut asıllı milli şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türküm. Kızıltepeli bir Kürt asıllı öğrenci kardeşimin sorusu üzerine, ‘Milli bütünlük için ırksal söylemleri herkes bir kenara bırakmalı. Eğer temel olarak farklılıklarımızı zenginlik değil de bölünme algısı olarak benimsersek kaybederiz. Örneğin ben de Arnavut asıllıyım, sizin bakış açınızla hareket edersem, ben de Türk değilim. Ama bu doğru bir sonuç vermez’ mealinde, ırkçılığı reddeden bir cevap verdim. Bu cevaptan, ’Ben Türk değilim’ cümlesini cımbızlamak en hafif deyimiyle medyatik bir infazdır.”

Erdoğan sahip çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan da dün tartışmalara tepki gsöterdi. Erdoğan, “Şükür kardeşimiz, bir Arnavut çocuğu olarak, bu ülkenin milli takımında ondan daha fazla forma giyen bir ikinci kişi yok. Bu milletin evladı” dedi.

‘Sözlerim çarpıtıldı’

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür önceki gün Burdur’u ziyaret etmişti. Şükür, Mehmet Akip Ersoy Üniversitesi’nde öğrencilerle sohbetindeki sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Haberin Devamı