Gazete Vatan Logo

'Söylemeye utanıyorum!'

Arınç'tan Güroymak'ta Demirtaş'a ve HDP'ye eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Pazar günü seçimin yenileneceği Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde halka hitap etti. BDP'li Selahattin Demirtaş'ın burada yaptığı mitingi anımsatan Arınç, "Sayın Demirtaş hangi parti adına konuşuyor, BDP. Adayları BDP adayı. Ama böyle bir parti var mı Türkiye'de? Partinin bütün milletvekilleri, Demirtaş'la Sakık'ı orada bıraktılar gerisi HDP diye bir partiye gitti. HDP neyin nesidir, ne yapar, niye kurulmuştur bilimiyoruz. Biliyorum da söylemeye utanıyorum. Nedir bu Allah aşkına" dedi.

Türkiye'de vatandaşların kendilerine büyük destek verdiğini ve ülkedeki bütün başarıların sahibinin AK Parti olduğunu belirten Arınç, Norşin'de BDP ile baş başa kaldıklarını ve seçimlerin iptal edildiğini anımsatarak, seçimi kazanacaklarına inandığını dile getirdi.

"Norşinliler Allah şahittir ki ben bu seçimde 'ne olur oylarınızı AK Parti'ye verin' diye gelmedim. Bu mübarek cuma günü maneviyat önderlerimizin bulunduğu, imanımızın, inancımızın medeniyetimizin temellerinin bulunduğu Norşin'e selam vermeye geldim" diyen Arınç, bu toprakları geçmişten bu yana çok seven ve bölgedeki insanlarla gönül gönüle olan biri olarak, bir Norşin dostu olarak ilçeye geldiğini belirtti.

12 yıldan bu yana iktidarda olduklarını, hizmet üzerine hizmet ürettiklerini, vatandaşların yol, hastane, havaalanı, çevre yolu gibi temel taleplerini en kısa zamanda yerine getirdiklerini vurgulayan Arınç, şunları ifade etti:

"Milletimiz rahat etsin, çocuklarımız rahat eğitim alsın diye okullar, üniversiteler açıyoruz. En iyi eğitim sistemini getiriyoruz. Seçmeli dersleri getiriyoruz. Kürtçe gibi, peygamber efendimizin hayatını anlatan siyer-i nebi dersleri koyuyoruz. 21 seçmeli dersimiz okutuluyor. En güzel en iyi hizmetleri yapıyoruz ki milletimiz bize oy veriyor. 2011'de yüzde 50 oy aldık. İki seçmenden biri bize oy verdi. Şimdi genel seçim yapılsa Allah'ın izniyle yüzde 60 oy alırız. Biz hamdolsun güçlüyüz, kuvvetliyiz, inançlıyız, milletin duasını almışız. Çocukların, yaşlıların, annelerin, mollaların, şeyhlerin duası var. 'Yarabbi millet için çalışan bu insanları koru, onları yükselt' diye dua edenler var. Bizi ayakta tutan dualardır. Yoksa bizi de darbe ile indirirlerdi. Partimizi kapatırlardı. Bizi de yok ederlerdi. Binlerce faili meçhul cinayetin yaşandığı ülkede rabbim bizleri muhafaza ediyor. Rabbim bizi, sizlerin duaları karşısında toplara tüfeklere karşı eğilmeden bükülmeden 12 senedir iktidarda tutuyor."

"ADAM GİBİ SİYASET YAPIYORUZ"

Arınç, Norşin'de 7 partinin seçimlere girdiğini ve bazı partilerin aydığı oy sayısının 40-50 civarında kaldığını, her oyun kendileri için çok önemli olduğunu aktardı.

CHP'nin 30 Mart seçimlerinde 30 ilde başarısız olduğunu kaydeden Arınç, şunları dile getirdi:

"Bir ana muhalefet partisi bu kadar başarısız olabilir mi? MHP 40'ten fazla ilde yok. Bunların iktidar olma şansları var mı? BDP ile başa baş gibi görünüyoruz. Dün genel başkan geldi konuştu. Eleştirecek değilim. Biz şiddetten, silahtan, terörden, tehditten yana değiliz. Adam gibi siyaset yapıyoruz biz adam gibi. Bu millet kardeş kavgasını sevmiyor, huzur, barış, kardeşlik, çözüm istiyor. Biz baldıran zehri içmeye razı olduk, çözüm sürecini getirdik bu ülkeye. 16 aydan bu yana şehit cenazesi gelmiyor diye, mayın patlamıyor diye seviniyoruz. Evet keşke olsaydı diyen birkaç zavallı çıkabilir ama biz barış istiyoruz, huzur istiyoruz, bizi kardeş yapan Müslümanlığın dimdik ayakta olduğunu görüyoruz."

"DEMİRTAŞ HANGİ PARTİ ADINA KONUŞUYOR"

Demirtaş'ın Güroymak'ta yaptığı konuşmanın içeriğine girmeyeceğini ama ortada garip bir durumun olduğunu söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

"Sayın Demirtaş hangi parti adına konuşuyor, BDP. Adayları BDP adayı. Ama böyle bir parti var mı Türkiye'de? Partinin bütün milletvekilleri, Demirtaş'la Sakık'ı orada bıraktılar gerisi HDP diye bir partiye gitti. HDP neyin nesidir, ne yapar, niye kurulmuştur bilmiyoruz. Biliyorum da söylemeye utanıyorum. Nedir bu Allah aşkına. Sosyalistleri bir araya getireceklermiş. HDP seçimlere girdi 30 Martta. Ne oldu, sıfır çekti. Şimdi biri gelse de burada HDP adına konuşsa anlayacağım ama tabela haline gelmiş bir partinin genel başkanı geliyor Başbakanımıza, hükümetimize çatıyor ve kendi adayına oy istiyor. Norşin halkı akıllıdır. Bu partinin tabelası kaldı. Buradaki adayı seçilirse partinin tabelasını mı koruyacak Norşin'e hizmet mi yapacak."

"100 YILLIK SORUNU ÇÖZÜYORUZ"

Kürtleri çok sevdiğini, Kürtlerle 40 yıldan bu yana siyaset yaptığı için batı bölgesindeki bazılarının kendisine "Kürtçü" gözüyle bakmış olabileceğini dile getiren Arınç, bu topraklarda yaşayan, birbirinin kucağında şehit olan, Allah'ı bir, peygamberi, dini ve davası bir insanlarla bir arada olduklarını ve hiç bir zaman kavga etmediklerini anlattı.

Hükümetin 100 yıllık bir sorunu çözmeye çalıştığını, bunun Kürt meselesi ve terörün bitirilmesi olduğunu, CHP ve MHP'nin de buna karşı çıktığını anlatan Arınç, şunları ifade etti:

"Aslında bu süreçte karşımızda olan insanlar, barışa karşı olmanın, çözüm sürecini pamuk ipliğiyle tutmanın, gayreti içindeler. Tek başımıza kaldık. Çözüm süreci olacak. Kardeşlik olacak. Çatışmalar bitecek. Silahı bitireceğiz. İnşallah dışarı çıkanlar da Türkiye gelecek. Anneler, babalar evlatlarıyla kavuşacak, artık Türkiye'de siyaset olacak. Birbirimize anlamaya gayret edeceğiz. Terörün sonu gelsin diye kendimizi taşın altına koyduk. Taş çökerse biz de altında kalacağız. Millet de çözüm sürecinin arkasında hükümetimiz dualarıyla destekliyor. Vatandaşımız süreci satın aldı. Barış istediğini söyledi ve yüzde 50 oy aldık."

Haberin Devamı