Gazete Vatan Logo

'Söylediklerim ne ise o'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi konusunda “Söylediklerim ne ise o baki” dedi

Resmi ziyarette bulunmak için Bosna-Hersek’e giden Gül, hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi. Gül’e Cumhurbaşkanı’nın görev süresine ilişkin tartışmalar konusundaki bir soru yöneltildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın hatırlamalarını hatırlatan gazetecinin görüşlerini sorması üzerine “Son açıklamalar yeni bir şey değil. Doğrusu benim söylediklerim ne ise o baki. Yeni bir şey eklemek istemiyorum” yanıtını verdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha önce cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl olduğunu söylemesine rağmen geçen ay “5 yıl” diyerek tartışmayı yeniden canlandırmıştı. Gül de Bakü’ye giderken “Kendisinin görevinin başında olduğunu, böyle bir polemiğe girmeyeceğini” söylemişti.

CHP liderinin iddiası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün “AKP ve AKP’li seçmenler için yaşanabilecek en büyük kriz, kimin cumhurbaşkanı adayı olacağıdır. Abdullah Bey’i aday gösterecek 20 vekil parti içinden çıkar. Gül, yeniden aday olursa, AKP ikiye bölünebilir” dedi.

12 DEV ADAMLA UÇTU!

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyet, dün THY’den kiralanan ve üzerinde A Milli Basketbol Takımının oyuncularının fotoğrafları bulunan uçakla Bosna-Hersek’e hareket etti. Gül, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silayciç tarafından resmi törenle karşılandı. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e yerel giysili gençler tarafından çiçek sunuldu.

Haberin Devamı