Gazete Vatan Logo

‘Şortlu kıza saldırı inanç hürriyetini engellemektir’

Pendik’te, minibüste üniversiteli şortlu kıza saldırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Ercan Kızılateş ‘cinsel saldırı ve inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçlarından 3 yıl 4 ay hapis aldı

‘Şortlu kıza saldırı inanç hürriyetini engellemektir’

Mİnİbüste üniversiteli Asena Melisa Sağlam’a açık giyindiği için vuran ve 4 yıl hapisle yargılanan Ercan Kızılateş hakkında karar verildi. Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ercan Kızılateş, müşteki Asena Melisa Sağlam ve avukatları katıldı. Bilirkişi raporunda, “Minibüsün hareket etmesi ile sanığın sağ elinin içi ile müşteki Sağlam’ın sol kulak tarafından saçlarına birkaç defa tahrik edercesine dokunduğu, müştekinin herhangi bir tepki vermediği ve aralarında herhangi bir konuşma olmadığı, arkasına dahi dönmediği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

‘Bir anlık bir şeydi’

Sanığın daha sonra ayağa kalktığı, müştekiye bakarak sağ elinin dışı ile sol yanağına vurduğu, kapı açılıp sanık inmeye çalışırken müştekinin panik halde sanığa doğru sol eli havada vurmaya çalışırken sanığın müştekiyi çevirip iki kolunun altından tutup minibüsün ortasına doğru savurup hızlı bir şekilde araçtan indiğinin belirlendiği kaydedildi. Söz verilen sanık Kızılateş, “Saçına dokunduğumu inkar etmiyorum. Bu konuda özellikle özür diliyorum kendisinden. Ancak bu hareketim cinsel tacize yönelik değildir. Planlı ve kasti bir şekilde davranmadım. Bana etmiş olduğu hakaret zoruma gitti. Zaten çok kişinin bulunduğu minibüste hakaret etseydim başkalarından tepki alırdım. Ben sadece sanığın ramazan ayında böyle giyinmemesi konusunda uyardım. Kendisinden karşılığında sert tepki aldım ve hakarete uğradım. Hakarete uğramam nedeniyle kendisine vurdum. Ancak bunun devamında kendisi bana saldırmıştır. Kollarını tuttum. Pişmanlığımı da her aşamada dile getirdim. Bir anlık bir şeydi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tutuklu kaldığı süre gözetildi

Mahkeme hakimi, sanığın üzerine atılı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraatine karar verdi.

Sanığın “sarkıntılık düzeyde cinsel saldırı suçundan” 1 yıl 8 ay, “cebir kullanarak katılanın inanç, düşünce ve kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek” suçunu işlediğinin sabit görüldüğü gerekçesiyle de 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanığa verilen cezanın miktarı ve tutuklu kaldığı süreyi gözeten mahkeme hakimi, sanık Kızılateş’in tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı