Gazete Vatan Logo

'Sokakta bakanım işim yok diyorsunuz bu beni üzüyor'

Bakan Şimşek'e göre işsizlik hala çok büyük bir problem

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, işsizliğin hala çok büyük bir problem olduğunu belirterek, “Sokakta bana geliyorsunuz ’sayın bakanım işim yok’... Bu tabi ki beni üzüyor. Ama önemli olan bunu köklü şekilde ülke çapında çözmek. Bunun için de meslek edindirmek, eğitimi iyileştirmek, belki de iş gücü piyasasını daha esnek hale getirmek, istihdam üzerideki yükleri daha da azaltmamız lazım” dedi.

İşsizliği önlemek için 2-3 aşamalı bir planı uygulamaya koyduklarını anlatan Şimşek, eğitimde kaliteyi artırmanın ve onunla ilgili bir reformun peşinde olduklarını, sosyal güvenlik ve istihdam reformu yaptıklarını hatırlattı.

İŞKUR ile gençlere meslek edindirme kursu düzenlendiğini, gençlerin ve kadınların istihdamına pozitif ayrımcılık sağladıklarını ve 5 yıllık teşvik getirdiklerine dikkati çeken Şimşek, işverenlerin sosyal sigortalar primini yüzde 25 indirdiklerine işaret ederek “Bu hazineye 5 milyara mal oldu, ama şirketlerimiz daha rekabetçi oldu. İnşallah istihdam artacak” diye konuştu.

Hızlı toparlanırız

Bakan Şimşek, şu anda dünyada 1929’dan bu yana en büyük buhranlardan birisi yaşandığını da hatırlattı ve ekledi: “Türkiye olarak bankalarımız daha iyi durumda, hane halkımızın borcu düşük, devletimizin imkanları iyi. İnşallah uluslar arası piyasalar normalleşince Türkiye’deki toparlanma hızlı şekilde olacak.”

Gün içinde tüm soruları yanıtladım

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, kendisine dövizdeki yükselişi soran yerel gazeteciyi “Ben her gün size değerlendirme yapmak zorunda mıyım” diyerek “fırçaladığı”na ve sorularının yanıtlanmadığına ilişkin haberler karşısında “bilinçli şekilde çarpıtma” olduğunu ve kendisininin hedef haline getirilmek istendiğini açıkladı.

Bakan Şimşek’in makamından yapılan yazılı açıklamada, Bakan’ın Gaziantep’te üç gün boyunca çeşitli temaslarda bulunduğu ve gün içerisinde programının müsait olduğu zaman diliminde kendisini izleyen gazetecilerin döviz kurlarındaki hareketlilik ve benzeri gündeme ilişkin tüm sorularını yanıtladığı belirtildi.

Haberin Devamı