Gazete Vatan Logo

‘Sofitel’ lüksü Karaköy’de

Karaköy Bankalar Caddesi’nde restore edilerek turizme kazandırılan 180 yıllık tarihi binada lüks otel markası ‘Sofitel’ hizmete girdi. Eskiden banka olan binadaki kasa kapısı ve orijinal kiralık kasalar da korundu

‘Sofitel’ lüksü Karaköy’de

Avrupa’nın en büyük otel zincirlerinden Accor Hotels çatısı altındaki MGallery Otel zincirinin Türkiye’deki ilk örneği ‘The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel’ Karaköy’deki 180 yıllık tarihi binada hizmete girdi. 1836-1842 yıllarında La Banque de Constantinople olarak inşa edilen 180 yıllık binanın restorasyon çalışmaları 3 yıl sürdü.

83 odalı butik otel...

Otelin birbirinden farklı 83 odası bulunuyor. Banka binası olduğu dönemden kalan büyük kasa kapısı ve küçük banka kasalarının aynen korunduğu butik otel, 4 executive suite, 7 junior suite, 19 deluxe, 41 superior ve 12 klasik odadan oluşuyor.

Sofitel Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Kent, otelin dizaynında İstanbul’un tarihi ve kültürel ögelerini ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. Restore edilerek otele dahil edilen 1700’lü yıllardan kalma tarihi Çeşme Hamamı’nın Türk hamam kültürünü yansıtacağını bildiren Kent, “Yerli lezzetler, meze kültürü ve Osmanlı’dan günümüze aktarılan Türk eğlence anlayışını yaşatacak olan Civarda Peran Restoran ile de ziyaretçilerimize İstanbul’un tarihi ve kültürel potansiyelini sunmayı hedefliyoruz. Hedefimiz yılda 51 bin ziyaretçi ağırlamak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye güven

Açılışa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Bugün tarihi bir binanın farklı bir fonksiyonla ayağa kalkması, tarihi hamamın yeniden hizmet verebilmesi noktasında güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Yatırımcıların elini taşın altına koyması Türk ekonomisine olan güvenleridir. Türk yatırımcısı özellikle Türkiye’nin geleceği ve büyümesine inanarak bu yatırımı yaptı. Türkiye, bugüne kadar kendisine güvenerek yatırım yapan hiçbir şirketi, mahçup etmedi. Hem yatırımcı kardeşlerimize, hem de işletmeci kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

3 yılda restore edildi...

3 yılda restore edilen otelin açılışına Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ak Parti Milletvekili Ömer Serdar, WBelediye Başkanı A.Misbah Demircan, İçişleri eski bakanlarından Sabahattin Öztürk, Sofitel Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Kent ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı