Gazete Vatan Logo

‘Soçi’de netice önemli kazanım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin, Soçi’deki Suriye toplantısı sonrası telefon görüşmesi yaptı. İki lider, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde yaşanan bazı sorunlara rağmen, elde edilen neticenin önemli bir kazanım olduğuna dikkati çekti

‘Soçi’de netice önemli kazanım’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi toplantısını değerlendirdi. İkilinin telefon görüşmesinde Zeytin Dalı Harekâtı ve İdlib dahil olmak üzere Suriye’yle ilgili son gelişmeler de ele alındı.

İki lider, Ulusal Diyalog Kongresi’nde yaşanan bazı sorunlara rağmen, elde edilen neticenin önemli bir kazanım olduğuna dikkati çekti. Anayasa Komitesi kurulması hususunda atılan adımın en önemli sonuç olduğuna işaret eden iki lider, kaydedilen gelişmenin, Astana’nın yanı sıra Cenevre süreci ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı açısından da bir katma değer niteliği taşıdığını vurguladı.

Süreç hızlandırılacak

Gerginliği azaltma bölgesi olan İdlib’te yaşanan güvenlik sorunlarına değinen iki lider, Türkiye’nin gözlem noktaları oluşturma sürecine ivme kazandırma konusunda da mutabık kaldı.

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı hakkında Putin’le bilgi paylaşımında da bulundu.

Karşılıklı anlayış ve işbirliğinin önemine dikkati çeken iki lider, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve TürkAkım projelerine değindikleri görüşmede ikili ilişkileri her alanda geliştirme kararlılıklarını da teyit etti.

Haberin Devamı

Beştepe’de ‘Savunma’ toplantısı

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştep’de ilk kez toplandı. Modern bir savunma sanayisinin geliştirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) modernizasyonunun sağlanması amacıyla kurulan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), faaliyet alanlarına ilişkin birtakım düzenlemeler yapılarak olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 24 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayımlanması ile Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştı. Bu doğrultuda Savunma Sanayii İcra Komitesi’ne ilişkin düzenlemelere gidilmiş ve komitenin Cumhurbaşkanının başkanlığında, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ile Milli Savunma bakanlarından oluşacağı belirtilmişti.