Gazete Vatan Logo

‘Siz Şişli’yi bile idare edemiyorsunuz’

‘Siz Şişli’yi bile idare edemiyorsunuz’

Başbakan Davutoğlu, “Bu millet Kılıçdaroğlu’na değil 4 yıl, 4 dakika bile ülkeyi emanet etmez. Daha siz Şişli’yi idare edemiyorsunuz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ’Uzun adamın evine hoş geldiniz’ pankartıyla karşılandığı Rize’de AK Parti İl Kongresi’ne katıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampusu içerisindeki kapalı spor salonundaki kongrede Çaykur Rizespor atkısıyla kalabalığa seslenen Davutoğlu, “Bağrından bir yiğit bir büyük dünya lideri çıkaran Rize’ye selam olsun” dedi. Şişli Belediyesi’nde yaşanan olayları hatırlatan Davutoğlu şunları söyledi:

‘4 dakika bile olmaz’

“Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmesinde o dar aklıyla, o küçük hesapla cumhurbaşkanımızla benim arama kendince bir görüş farkı veya fitne sokmaya çalıştı. Cumhurbaşkanımızla dava arkadaşlığımız siyasetle başlamadı, siyasetle bitmez, ölümle bitmez. Kılıçdaroğlu bir kez daha düşünsün. Bir tarafta demokrasi şöleni halinde kongreler yapan Ak Parti kadroları var. Diğer taraftan Şişli Belediyesi’nde olduğu gibi birbirini tehdit eden, birbirine hakaret eden bir CHP zihniyeti var. Gitsinler önce kendi evlerini düzene koysunlar. Kılıçdaroğlu, ’Biz de Türkiye’yi idare edebiliriz’ demişti. Allah muhafaza. Bu millet Kılıçdaroğlu’na değil 4 yıl, 4 dakika bile bu ülkeyi emanet etmez. Daha siz Şişli’yi bile idare edemiyorsunuz. Bırakın İstanbul’u, bırakın Türkiye’yi, Şişli’yi bile idare edemeyenler nasıl milletin huzuruna çıkar?”

Haberin Devamı

Kirli koalisyonlar

CHP’li Birgül Ayman Güler’in ’Partim cemaat ile ittifak yaptı’ sözlerine değinen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Son 1,5 yıldır milli iradeden ümidini kesmiş olan partiler kirli oyunların içine girdiler. Kirli koalisyonlar kurdular. 2015 haziranına giderken bu koalisyonları tekrar oluşturma çabası içindeler.”

‘Basın üzerinden örgütlenen çete’
Partililerin ’Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin’ sözleri üzerine, “Daha çok dinleyecekler” diyen Davutoğlu 14 Aralık operasyonuyla ilgili şunları dedi: “Hukuk devleti varsa bırakın yargı süreci işlesin. Kimse gazetecilik dolayısıyla soruşturma altında değildir. Bir çete basın üzerinden örgütlenerek emniyette ve yargıdaki araçlarıyla bir topluluk üzerine kumpas kurduysa, masum insanları 17 ay mahkum etmişlerse, onlar da şikayette bulunmuşsa, gereğini yapmak yargının görevidir. Bu hükümetin müdahil olduğu bir konu değildir. Herkes yaptıklarının hesabını vermek durumundadır.”
DEDE TAYYİP ERDOĞAN’IN KABRİNDE DUA
Davutoğlu, kongrenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisiyle aynı adı taşıyan dedesi Tayyip Erdoğan ve ağabeyi Hasan Erdoğan’ın mezarlarını ziyaret ederek dua etti.
Osmanlıca pankart
Kongre salonunda Osmanlıca ve Türkçe yazılı, ’Osmanlı’nın yiğit oğlu hoca Ahmet Davutoğlu’ yazılı afişler ile ’Büyük ustanın memleketine hoş geldiniz’ pankartları yer aldı.

Haberin Devamı