Gazete Vatan Logo

‘Siz kim, milli olmak kim!’

‘Siz kim, milli olmak  kim!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘550 yerli ve milli vekil” sözlerine MHP liderinin eleştirisi: “Bakıyorsunuz milliyetçiliği ayaklar altına alıyorlar, bakıyorsunuz milli ve yerli vekillerden bahsediyorlar”

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “550 milli ve yerli vekil” ifadesine tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi twitter’dan gündeme ilişkin açıklamalar yapan Bahçeli, özetle şunları ifade etti:
‘Sıkışınca bayrak’
“Ahlak ve adalet saraylarını yıkıp; rüşvet, haram ve hıyanet sarayları dikenlerin millilik çağrıları, tilkinin kümes hakkındaki fikri kadardır. Bakıyorsunuz milliyetçiliği ayaklar altına alıyorlar, bakıyorsunuz milli ve yerli vekillerden bahsediyorlar. Siz kim, milli olmak kim? Milliği küfür sayan, milliyetçiliği faşizm sanan bir dilden bize ait, bizi yansıtan, bizden bir hikaye çıkmaz, çıksa bile çakması çıkar. Sıkışınca bayrak, rahatlayınca çözüm; bunalınca millik, gevşeyince ihanet; korkunca millet, küstahlaşınca rezalet hep malum zihniyetin eseridir.”
‘Baştan ayağa aldatma’
“Şehitlerin ardından uyuyan adama şarkı söyletmek, zafer kazanmış müstevliler gibi birbirinin elini kaldırmak bunlara has bir küçülmelidir. Terörün kaynağı olan şahıslar, bir saray imalatı olan Sivil Dayanışma Platformu kanalıyla miting düzenliyor. Baştan ayağa yalan, aldatma! Milli mücadele, milli edebiyat, milli tarih, milli ruh, milli ahlak, milli kimlik hasımlarının milli vekil tavsiyesi BOP’un kostümlü halidir. Mimarı ve işçisi cehalet, harcı ve hisarı felaket olan istismar ve inkar zindanlarında geçmişimiz unutturuluyor, kökümüzden koparılıyoruz.”
Nihal Atsız’dan alıntı yaptı
“MerhUm Hüseyin Nihal Atsız, Orkun Dergisi’nin 14’üncü sayısında (1943) şöyle yazar: ‘Kanlarımızın ırmaklarından ve geride bıraktıklarımızın gözyaşlarından, tarihe karışan atalarımızı sevindiren zafer ağaçları yeşermelidir. Ne mutlu ki ağaçlar tomurcuklanıyor. Ufukta görünen zafer günleri devlete kelepçe, millete ket vuran hasis ve hıyanet kadrosunu silecektir. Karamsarlık, gözleri kapamak, hep aynı senaryo ve filme sanki yeniymiş gibi katlanmak sürülüğe razı olmaktır.Türk milleti ise sürü değildir.”

Haberin Devamı