Gazete Vatan Logo

‘Siz CHP’yi ikna edin’

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Anayasa Mutabakat Komisyonu’nun yeniden oluşturulması için çağrı yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a “Anayasa çalışmaları 4 partiyle devam etmeli, CHP’yi ikna edin” dedi.

‘Siz CHP’yi ikna edin’

Tam mutabakat zemini

Bahçeli, dün Kahraman’a gönderdiği mektupta, MHP’nin toplumsal ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak bir anayasanın yapılması için geçmiş dönemden beri tavrını ortaya koyduğunu ve uzlaşmayı sağlamak için çaba sarfettiğini kaydetti. Önceki dönemde Ak Parti tarafından akamete uğratılan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun yeniden oluşturulması amacıyla başlatılan girişime de MHP olarak olumlu yanıt verdiklerini anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti: “Maalesef yeni dönemde kurulan komisyon henüz çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi safhasında MHP dışında meydana gelen tartışma ve tutumdan dolayı esasa girilememiş olması beklentilerimizi karşılamamıştır. MHP olarak tam bir mutabakat zemini oluşmadan anayasa hazırlığının sonuç vermeyeceğini, verse bile kapsayıcı olmayacağını düşünüyoruz. MHP olarak Anayasa’nın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen CHP nezdinde girişimlerinizin sonuç vermesini ve ikna edilmesini, anayasa konusunda toplumsal mutabakatın temini için gerekli gördüğümüzü ifade etmek isterim. Bu konudaki fikir ve tutumumuzu 23 Şubat 2016 tarihindeki grup toplantısında da belirtmiştim.”

Haberin Devamı

‘Şu anayasayı bir çözsek...’

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “7 Haziran’dan beri ‘şu yüke bir ortak giriverin’ dedik, hiçbiri girdi mi? Girmedi. Peki oradan oturup da sırtına yükü almayacaksın, ondan sonra da ‘bunu nasıl halledemiyorsunuz’ diye soracaksın” vurgusu yaptı ve yeni Anayasa ile ilgili şöyle konuştu: “Şu anayasayı çözsek onların hepsi onun arkasından gelir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına eşit vatandaşlık bağlamında bir tarif yapıp o hakkı verebildiğin anda gereksiz, bahane olarak aslında gösterilen bu problemlerin çoğu da hallolur. Bunu yapmaya çalışıyoruz.”