Gazete Vatan Logo

‘Siyasi anlayışımız 15 Temmuz’da değişti’

‘Evet’ kampanyası yürüten MHP lideri Bahçeli darbe girişiminden sonra siyasi anlayışının değiştiğini söyledi. Bahçeli, CHP için “Kafaları boş, tut kulaklarından çifte koş” dedi.

‘Siyasi anlayışımız 15 Temmuz’da değişti’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin Meclis grubu toplantısında eleştirilere yanıt verirken CHP’ye ve MHP’li muhaliflere yüklendi. Bahçeli özetle şunları söyledi:

‘15 Temmuz Haçlı akını’

“15 Temmuz Türk milletine yeni bir Sevr dayatmasıdır, Türklüğe yeni bir linç kampanyasıdır, İslam’a yönelik yeni bir haçlı akınıdır. Siyasi denklemin sabit ve değişken parametreleri 15 Temmuz’dan sonra farklılaşmıştır. 15 Temmuz herkes ve özellikle Türk siyaseti için ders ve milat niteliğindedir. Siyasi kavrayış ve anlayışımız taktik değilse bile, stratejik olarak 15 Temmuz sonrası zorunlu olarak değişmek durumunda kalmıştır. Çünkü 15 Temmuz depreminin farklı zaman ve bahanelerle tekrarı ihtimal de olsa mümkündür, beklenmelidir. Niye evet diyor muşuz? Ne yapacaktık; FETÖ’nün yanında mı duracaktık? Evet derken, dünkü sözlerimizle çelişmiyor muymuşuz; niye çelişelim, PKK’nın, CHP’nin, EMEP’in, ÖDP’nin, TKP’nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir?”

Haberin Devamı

‘Bizde taban yoktur’

“CHP sözcüleri, bazı anketçiler, bir kısım kalem ve çürük çarık fikir sahipleri kendi tabansızlıklarını unutup, MHP tabanının yarıdan fazlası hayır verecek kehanetiyle yatıp kalkmaktadır. Bizde taban yoktur diyoruz anlamıyorlar, gerçekten de bunlara ne desek boştur; zira kafaları büyük içi boş, tut kulaklarından çifte koş. Bitli baklanın kör alıcısı olur misali, CHP sözcüleri dibi yanmış tava gibi 16 Nisan’ı karartmaya, kara göstermeye çabalamaktadır. CHP için başını öne eğeceği günler uzak değildir. PKK’nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet; 1923’ün CHP’si değil, 1919’un Hürriyet ve İtilaf Partisi’nin adeta kopyası, klonlanmış halidir.”

Muhaliflere: Ezer geçeriz

Bahçeli, MHP’li ‘Hayır’cı muhaliflerin oluşturduğu platformun CHP’nin himayesinde toplandığını öne sürerek şöyle dedi: “Türk milliyetçisiyiz diyorlar, ama MHP Genel Başkanı’nı yuhalatacak, aleyhe slogan attıracak kadar ipten kazıktan boşandıklarını görmüyor, göremiyorlar. Kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da hepinizin boy ölçüsünü görelim. Karşımızda saf saf dizilip hareketimizi durduracaklarmış, alayını çiğner koşarız. Bozkurt destanına tilki masalıyla cevap yetiştirmeye çalışıyorlarmış, hepsini birden hem kovar hem de kovalar işimize bakarız.”

Haberin Devamı

AK Parti’ye: İdamı getirin

“Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa; o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir. Tekrar ediyorum, AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milliyetçi Hareket’in sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir.”

Kurultay çağrısı

Bahçeli’ye, Meral Akşener’den yanıt geldi. Akşener, Bahçeli’nin konuşmasının ardından attığı tweet’te, “Haydi kurultayı toplayın ve boyumuzun ölçüsünü alın. Biz delegelerin iradesine razıyız. Ya siz?” dedi.