Gazete Vatan Logo
Magazin 'Siyaseti düşünmüyorum'

'Siyaseti düşünmüyorum'

Kadir İnanır, 5’inci Yılmaz Güney Film Festivali için 43 yıl sonra gittiği Batman’da “Çözüm sürecinin ve barışın öncüsü olacağım. Milletvekili olmayı düşünmüyorum” dedi, sevgilisi ile tarihi Hasankeyf’i gezdi

BATMAN Belediyesi’nin düzenlediği, ’5’inci Yılmaz Güney Kürt Film Festivali’ne katılan aktör ve Akil İnsanlar Heyeti eski üyesi Kadir İnanır, “Barış için halkların kardeşliğine inanan, şartlar ne olursa olsun barışa inanan bir yüreğe sahibim. Çözüm süreci ile barışın öncüsü olacağım” dedi. Festivalde sinemaseverle birlikte ‘Katırcılar’ filmini izleyen İnanır, filmde, katırla kaçakçılık yapan yöre insanın hayatını anlattıklarını söyledi. Katırcılar’ın Roboski ve Kobani’yi anımsattığını kaydeden ünlü aktör şöyle konuştu: “Bu ülkede bir daha böyle bir film çekilmeyecek. Katırcılar, Türk sineması tarihine altın harflerle geçecek en büyük filmlerindendir.”

‘Milletvekilliği işim değil’

Siyasete gireceği iddialarına da açıklık getiren İnanır, “Başka partilerden de çok teklif aldım. Aktif siyaset yapmayı hiç düşünmedim. Milletvekilliği işim değil” diye konuştu.

43 YIL SONRA HASANKEYF’TE

Festival için Batman’a gelen Kadir İnanır, 1972 yılında ’Azap yolu’ filmini çektikleri tarihi Hasankeyf’i sevgilisi Jülide Kural ile gezdi. Vatandaşları kırmayıp bol bol fotoğraf çektiren ünlü aktör, “Hasankeyf sular altında kaldıktan sonra turist modern bir barajı görmeye mi gelir? Buraya yazık olur” dedi, köprüde çay içti.

Haberin Devamı