Gazete Vatan Logo

'Sindy' operasyonunda 15 tutuklama

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Muğla Emniyet Müdürlüğü ve jandarmanın gerçekleştirdiği 'Sindy' operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan 15'i tutuklandı

Bodrum'da 3 aralık Pazar günü düzenlenen fuhuş operasyonda gözaltına alınan 26 kişi dün adliyeye sevkedilirken, yurt dışından kandırılarak getirilip fuhuş batağına sürüklenen 24 kadın kurtulma sevinci yaşadı.

Yapılan araştırmalarda Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy, Kilimli, Leros ve Patnos Adaları'na 3- 5 günlük proğramlar halinde Türk ve Yunanlı müşterilerle `Fuhuş Turu' düzenlediği anlaşılan çetenin, Bodrum'da turizm büroları açtığı, oto kiralama şirketleri kurduğu ortaya çıktı. Marmaris, Milas, Kuşadası ve Fethiye'de de büro açan fuhuş çetesinin, Rus, Moldovalı ve Azeri genç kızları, turizm acentelerinde ve otellerde çalıştırmak üzere Bodrum'a getirdiği ve fuhuş batağına sürüklediği ortaya çıktı. Fuhuş çetesinin Bodrum'da 3 otel satın aldığı, altı oteli ise fuhuş amacı ile yaz- kış kiraladığı anlaşıldı. Çetenin, kadınları lüks otellere, villalara, beach kulüplere, özel eğlence ve gecelere özel minibüs, 2 adet lüks Mersedes ve 1 adet Limuzin ile gönderdiği saptandı.

Zanlıların duruşması sabaha kadar sürdü. 6'sı yabancı uyruklu kadın olmak üzere 15 zanlı tutuklandı. A.A.(44), F.U.(40), R.K.(42), F.K.(42), K.S.(40), M.C.(40), N.K.(36), E.İ.(28), E.K.(27), E.Y.(22), Ü.K.(30), Ö.K.(56), R.H.(35), J.Ç.(64) ve F.S.(31) cezaevine gönderilirken, 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı