Gazete Vatan Logo

"Sınavsız geçişin" bu yıl da devamı için düğmeye basıldı

"Sınavsız geçişin" bu yıl da devamı için düğmeye basıldı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin meslek yüksekokullarına sınavsız geçişinin gelecek yıldan itibaren kaldırılması yönünde öneri sunuldu.

AA muhabirinin YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı dün makamında ziyaret etti ve yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Saraç, ziyarette, 2547 sayılı YÖK Kanunu'nda yapılması öngörülen kanun tasarısında yer alan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunlarının sınavsız geçiş uygulamasını kaldıracak düzenlemeye ilişkin görüşlerini Bakan Yılmaz'a iletti.

Saraç, kanunun yasalaşması halinde yürürlükten kalkacak sınavsız geçişin hakkından yararlanmak için bu yıl müracaat eden yaklaşık 70 bin öğrencinin mağduriyet yaşamaması için kanun tasarısına bir ek madde konulması konusunu Bakan Yılmaz'la görüştü.

Yılmaz da "sınavsız geçiş" uygulamasının 2016 yılı için devam etmesi, bir sonraki yıldan itibaren YÖK Başkanı Saraç, konuya ilişkin yardımlarından dolayı Bakan Yılmaz'a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Buna göre, bu yıl sınavsız geçiş için başvuru yapan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunu 70 bin öğrenci, uygulamadan yararlanabilecek.