Gazete Vatan Logo

'Sınav kuryeliği'nde yeni skandal!

MEB’de “sınav kuryeliği”nde yeni bir skandal ortaya çıktı

'Sınav kuryeliği'nde yeni skandal!

MEB’de birçok bürokrat için umre ziyareti yoluna dönüşen “sınav kuryeliği”nde yeni bir skandal ortaya çıktı. Riyad’a kurye olarak gönderilen bürokratın eşi “refakatçi” sayıldı

Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim okullarından Açıköğretim Ortaokulu’nun 1. Dönem Sınavı 3 Kasım 2013 tarihinde iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Bu sınav, açıköğretim, seviye belirleme, parasız yatılık ve bursluluk sınavlarında olduğu gibi yurtiçinin yanı sıra yurtdışında bazı ülkelerde de organize edildi. Sınav organizasyonu Bakanlık adına her türlü sınavı işlemini yürüten Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce yürütüldü. YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Koç, sınavın Suudi Arabistan ve Kuvvet ayağındaki organizasyonu için personel görevlendirmesi talebinde bulundu ve gerekli yazıyı görevlendirilecek isimleri de ekleyerek hazırladı.



Eş resmi yazıda!..

Sınava ait evrakları götürmek ve sınav sonrası geri getirmek için Suudi Arabistan ve Kuveyt’e toplam 9 kişi gönderilirken, bu kişiler arasında MEB’de hiçbir görevi bulunmayan bir isme de yer verildi. Riyad’a YEĞİTEK’te “işçi” olarak çalışan İlhan D., Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde “şef” olarak çalışan Önder K. D. “sınav kuryesi” olarak gönderilirken, bu iki isme Fatma D. de eşlik etti. İsmi, hazırlanan 9 kişilik listede “şef” unvanlı Önder K. D.’nin sonra yer alan Fatma D.’nin resmi belgede unvanı “eşi” olarak yazıldı. Böylelikle Fatma D. sadece eşi sınav kuryesi olduğu için yurtdışına gönderildi. Fatma D’nin “görev” tanımı kısmına ise “refakatçi” yazıldı. Oysa sınavlarda, “refakatçi” diye bir uygulama bulunmuyor. MEB konuyu incelemeye aldı.


Aynı uçak için

MEB’de şef olan Önder K. D., eşiyle birlikte Riyad’a gittiklerini doğrularken, eşinin de Suudi Arabistan’ı görmek istediğini vize işlemlerinde de kolaylık olması ve aynı uçakta yolculuk yapabilmeleri için listeye isminin “refakatçi” olarak yazıldığını söyledi. Demirci, eşinin uçak bileti ve kalacak yer gibi harcamalarının kendileri tarafından karşıladığını, devletten herhangi bir harcırah almadıklarını da ifade etti.

Haberin Devamı