Gazete Vatan Logo

‘Silahın dili sona erecek’

Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin yapılan ortak açıklamayı “Türkiye’de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır” diye değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada çözüm sürecine ilişkin şunları söyledi:
- ZEMİNE OTURDU: Bunlardan biri çözüm süreci. 2005’te Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’daki konuşmasıyla başlayan çözüm süreci, türlü badirelerden, tahriklerden, kumpaslardan geçerek bugünkü (dünkü) açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur. Artık bu ülkede, Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlar hiçbir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır. Türkiye’de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır.
- TAKİP EDECEĞİZ: Demokratik siyaset varsa herkes demokrasi içerisinde görüşlerini ifade edebiliyorsa AK Parti’li gençlerin de siyasetçilerin de devlet adamlarının da bir daha şiddeti, nefreti körükleyen açıklamalardan uzak durması lazım. Madem ki demokrasi inşa edildi, madem ki 28 Şubat’ın bütün izleri birer birer siliniyor, 12 Eylül’ün izleri birer birer siliniyor, artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugün yapılan açıklamayı ve onun uygulanmasını yakından takip edeceğiz. Anadolu evlatlarını birbirine karşı kim silahlandırırsa onun karşısında Horasan ruhu, Horasan erenlerinin emaneti, Selahaddin Eyyubi ruhu dimdik ayakta olacaktır.
- GENÇLERE MESAJ: 1970’li yıllarda en yakın arkadaşlarını sokak çatışmalarında kaybetmiş bir nesil olarak sizlere emanetimiz, üniversitelerde, sokaklarda, Anadolu’nun hiçbir yerinde bir daha gençlik çatışmasına izin vermemenizdir. Dimdik Anadolu evlatları için barış, ebedi ve ezeli kardeşlik, ortak gelecek demeye devam ediniz.
- O TANKLAR ŞİMDİ.. 28 Şubatta tanklar Sincan’da yürüyordu, şimdi ise Süleyman Şah için Suriye’de yürüyor. Aradaki fark bu. Kıyamete kadar Süleyman Şah’ın bulunduğu mekan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin toprağı olarak kalacak.
‘Süreç artık bu milletin malıdır’
Davutoğlu, dün akşam yayınlanan, ‘Yeni Türkiye Yolunda’ adlı konuşmasında da özetle şu mesajları verdi: “Çözüm süreci artık milletin malıdır, milli bir süreçtir, yerli bir süreçtir, bu ülkenin bütün vatandaşlarının sahiplendiği bir süreçtir. Önümüzdeki günlerde çözüm süreci konusunda çok daha sağlam adımlar atılacağına inancımız devam etmektedir.“

Haberin Devamı