Gazete Vatan Logo

‘Silah bırakana kadar böyle devam’ mesajı!

‘Silah bırakana kadar  böyle devam’ mesajı!

‘Perde gerisindeki bir odak’ın üç örgütü harekete geçirdiğini öne süren Başbakan, “Silahlı unsurlar silahı bırakana, Türkiye’yi terk edene kadar bu süreç devam edecektir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında şöyle konuştu:
‘Zamanlamaya dikkat’
“Hepimizin görmesi gereken bir tablo var. 7 Haziran’dan bugüne kadar bilinçli terör tırmanmasıyla karşı karşıyayız. DAEŞ, PKK ve DHKP-C eş zamanlı olarak Türkiye’yi hedef almıştır. 20 Temmuz’da Suruç’ta DAEŞ’ın saldırsıyla 32 vatandaşımız katledildi. DAEŞ’a dönük de alacağımız tedbirleri konuşmaya başladık. Tam bir DAEŞ mücadelemizin nasıl olacağı yönünde planlamalar yaparken, aynı gün 20 Temmuz’da bu sefer Adıyaman’da PKK uzman çavuşumuzu şehit etti. Hani bugün PKK ve DAEŞ savaşıyor diye düşünenler var ya, zamanlamaya dikkat etsinler.”
‘Perde gerisindeki odak’
“Suruç’ta katledilen vatandaşlarımızın nakli esnasında istanbul’da DHKPC’liler harekete geçti. Perde gerisindeki bir odak, üç örgütü birden harekete geçirdi. Türkiye son yılların en büyük saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Türk demokrasisi tehdit edildiği için, ben ilk gün ortak deklerasyon çağrısında bulundum. Çağrımız CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dışında yanıt bulmadı. HDP’li yetkililere söylüyorum, neredeydiler, ortak tavır sergileyelim derken neredeydiler? Kandil’den alacakları talimatı bekliyordu. Madem ki talimat aldıkları bir yer var, talimat aldıkları yeri gerektiği zaman gerektiği anda cezalandırırız.”
“DAEŞ, Türkiye’ye hem güvenlik açısından bir tehdittir, hemde aziz dinimize verdiği zarar bakımından aynı zamanda inancımıza yönelik de bir tehdittir. Türkiye için en büyük tehdittir. Aynı şekilde PKK, bu kez etnik istismar üzerinden faaliyet yürütüyor. DHKP-C ise, Alevi vatandaşlarımızı istismar etmeye kalkıyor. Bu terör örgütleri, hedefleri aynı olan şer odağının maşalarıdır. Madem ki üç ayaklı, üç hedef vardı, DAEŞ, PKK, DHKP - C. Biz de üç ayaklı üç hedefe dönük operasyonu başlattık. Mesajı aldık ve mesajın gereğini o odaklara gönderdik. 3 değil 33 terör örgütüyle mücadele etmeye kudretimiz yeter. Bu süreç, silahlı unsurlar silahı bırakana, Türkiye’yi terk edene kadar bu süreç devam edecektir.”
‘Kınarlarsa konuşuruz’
“Operasyonlar başladıktan sonra da Pazar günü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi aradım. Demirtaş’ı niye aramadım? Terör söz konusu olduğunda, açık tavır sergilemeyenlerin teröre karşı bilgilendirilme hakkı yoktur. Şundan bile emin olamayız, verilen bir bilgi kaç dakika sonra Kandil’e ulaşacak, bundan bile emin değilsek nasıl bir bilgilendirme yapabiliriz? Bugün yine ‘Gelin barış için konuşalım.’ Konuşalım, biz barışı her zaman konuştuk. Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüren, hiçbir taviz vermeden sürdüren AK Partidir. Peki siz samimi davrandınız mı? Bir taraftan barış derken, diğer taraftan terör ve silah kullanımı karşısında ortak tavır sergileyebildiniz mi? DAEŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınamaya cesaret ederlerse, uykusunda ensesinden şehadet edilen polislerin şahadetlerini kınayabiliyorlarsa, binbaşımızın katledilmesini kınayabiliyorlarsa, kınayabildikleri gün biz de çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Bunu yapmadıkları sürece, millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler.”

Haberin Devamı