Gazete Vatan Logo

'Sigara kullanma yaşı 8'e kadar düştü'

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükendirci, "Ülkemizde 21 milyon insan sigara kullanıyor. Sigara kullanım yaşı 8'e, içki kullanma ve tiner koklama yaşı 11'e kadar düştü" diye konuştu

Her yıl 1- 7 mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası' nedeniyle Konya'daki ilköğretim okullarına giderek bir hafta boyunca sigaranın zararlarını anlatacaklarını belirten Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, "Konunun önemi nedeniyle ilköğretim okullarının 8'inci ve lise 1'inci sınıflara yönelik "Sigara ve sağlık' konulu eğitimler düzenleyeceğiz. Etkinliğimiz bir hafta boyunca sürecek. Halkın görebileceği yerlere de konu ile ilgili afişler asacağız" dedi.

Sigaranın kullanım yaşının 8'e, içki kullanma ve tiner koklama yaşının ise 11'e kadar düştüğünü söyleyen Dr. Küçükkendirci, "Ülkemizde 21 milyon insan sigara kullanmakta. Geçen yıllara göre sigara kullanımında büyük artış var" dedi. Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerinin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna verdiği zararların çok büyük olduğuna dikkat çeken Dr. Küçükkendirci, özellikle çocukların aileleri tarafından zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini söyledi.