Gazete Vatan Logo

‘Siber pedofil’ tutuklandı

10 yaşındaki kız çocuğuna telefonla cinsel istismarda bulunan İ.P. olayın sosyal medyada yer alması üzerine tutuklandı

‘Siber pedofil’ tutuklandı

Şanlıurfa’da yaşayan İ.P. adlı kişinin 10 yaşındaki N.’ye telefonunda bulunan WhatsApp uygulaması aracılığıyla cinsel istismarda bulunması sosyal medyada gündem oldu. Olay kızının telefonundaki mesajları gören annenin fark etmesiyle ortaya çıktı.

‘Annene söyleme’

Kızının tacize uğradığını gören anne İ.P. ile sanki kızıymış gibi konuşmaya devam etti. İ.P. ise 10 yaşındaki N. zannettiği annesine cinsel içerikli mesajlar göndermeye devam etti. İ.P. bu konuşmalarda küçük kıza annesine durumu söylememesi için sık sık uyarıyordu. Ayrıca “Ben annenle konuşuyorum” diyerek küçük kızı kandırmaya çalıştı.

Minik N.’nin annesinin fotoğraflarını çektiği mesajları popüler sosyal medya hesaplarına göndermesiyle ortaya çıkan olayda İ.P.’ye sosyal medya üzerinden tepki yağdı. 10 yaşındaki N.’ye 18 yaşında ve adının Hasan olduğunu söyleyen İ.B.’yi Şanlıurfa polisi aramaya başladı. Şanlıurfa merkezde bir ciğer lokantasında çalıştığı belirlenen İ.P., lokanta sahibinin yardımıyla çalıştığı dükkanda gözaltına alındı. Kendini Hasan olarak tanıtan bu kişinin polisteki ilk sorgusunda adının İ.P. olduğu ve 27 yaşında olduğu öğrenildi. Change.org’da ise ‘10 yaşında bir kıza tacizde bulunan İ.P. en ağır şekilde yargılansın’ diye kampanya başlatıldı. İ.P. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Haberin Devamı