Gazete Vatan Logo

‘Sevildiğimi biliyorum’

Geçen yıl boşanan Rusya lideri Putin, yıllık değerlendirme toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine hayatında birisinin olduğunu itiraf etti

Maço tavırlarıyla Rus kadınlarının ilgi odağı olmayı başaran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir ilke imza atarak aşk hayatını kamuoyuyla paylaştı. Putin, önceki gün başkent Moskova’da düzenlediği geleneksel yıllık değerlendirme toplantısında bir basın mensubunun ‘özel hayatına’ dair yönelttiği soruyu yanıtladı.

Putin gazetecinin, “Karşı cinsle vakit geçirecek zamanınız oluyor mu?” şeklindeki sorusuna “Evet oluyor” diye cevap verdi. Putin, “Avrupa’daki bir arkadaşım, büyük patronlardan biri, geçenlerde hayatımda aşkın olup olmadığını sordu. Ben ‘Ne anlamda?’ diye sorunca, ‘Birisini seviyor musun’ dedi, ben de ‘Evet’ dedim. ‘O da seni seviyor mu?’ diye sordu, ona da ‘Evet’ dedim. Tamamen çıldırdığımı düşünmüş olmalı. Tanrıya şükür. Herşey yolunda. Merak etmeyin” diye konuştu.

62 yaşındaki Putin, 30 yıllık evliliklerinin ardından geçen yıl eşi Lyudmilla’dan ayrılmıştı. Putin’in eski eşinden, bugüne kadar hiç görüntülenemeyen 2 yetişkin kızı bulunuyor. Putin’in hayatında birisinin olduğunu söylemesi, ülkede yıllardır konuşulan Rus liderin gizli aşkını gündeme getirdi. Rus muhalif basını, Putin’in uzun yıllardır olimpiyat şampiyonu eski ritmik jimnastikçi Alina Kabayeva ile birlikte olduğunu öne sürüyordu. Putin’in Kabaeva’dan 2 çocuğu da olduğu iddia edilmişti. Putin, 6 yıl önce bir gazetecinin Kabayeva’yla ilişkisi olup olmadığına ilişkin sorusuna sert bir şekilde ‘Hayır’ yanıtını vermişti.

Haberin Devamı