Gazete Vatan Logo

'Sevdiğimi alabilecek miyim?'

Abdullah Gül'ün tarihi ziyaretinde şaşırtan pankart

Kenan Evren'in 1984 yılında ziyaret ettiği Muş'a, 29 yıl sonra gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, coşkuyla karşılandı.

Beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olduğu halde özel uçakla Muş'a gelen Cumhurbaşkanı Aldullah Gül, karayolu ile valiliğe geçti. Vali Ali Çınar'ı makamında ziyaret eden Gül, gülllerle karşılandı ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor" diye slogan atıldı.

Valiliğin ardından Belediye Başkanlığına geçen Cumhurbaşkanı Gül'ün burada toplanan kalabalığa seslendi.

BİRLİK BERABERLİK KARDEŞLİK MESAJLARI VERDİ

"Kardeşlik rüzgarının çok kuvvetli estiğini görüyorum" diyen Cumhurbayşkanı Gül, "Huzur barış kardeşlik bunların hepsi insanın fıtratında olan kelimelerdir, vasıflardır. Bu yurt bu topraklar bu ülke hepimizin istediğimiz yerde yaşayabiliriz.

İster İstanbul'da ister Diyarbakır' da ister Kayseri' de bütün vatan toprakları bizimdir.Hepimiz birbirimizle eşitiz.Bizim de tabiki problemlerimiz eksiklerimiz vardır. Bunları çözmek bunlardan kurtulmak hepimizin görevidir. Bu konuda atılan cesur adımları takdirle izliyorum. Kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğinizi pekiştirmek için siyaset kurumları da devlet kurumları olağanüstü çaba göstermekte bunların yapılmasını hayranlıkla izliyorum.Bir yerde huzur barış kardeşlik olmazsa gelişme kalkınma da olmaz. Hastaneleriniz yapılıyor. Havaalanınız çalışıyor. Ovalarınız çok daha verimli hale gelecek. Bunlar yetersiz daha çok şey yapılmalı.Memleketimizin bu bölgesi en çok desteklenmeye himayeye mazhar bölgedir. Ekonomik olarakta çok destekleyeceğiz. Çok büyük yatırımlar yapılıyor. Geçmişi unutmak geleceğe bakmak lazım. Sıkıntılarımızı çözme iradesi sıkıntılarımızdan kurtulma azmi hepimizde var.Hepimizi hep beraber aydınlık günler bekliyor" dedi.

'AYDINLIK GÜNLER BİZİ BEKLİYOR'

Daha önceleri Muş'a bakan olarak, şimdi de Cumhurbaşkanı olarak ilk defa geldiğine işaret eden Abdullah Gül, Anadolu'nun kapısı olarak nitelendirdiği Muş'ta Belediye Başkanlığının balkonuna çıkarak halkı selamladı. Kendisini alkışlayan vatandaşlara AK Parti ve BDP'li milletvekillerle çiçek atan Abdullah Gül, Muş'u 'Laleler şehri' olarak nitelendirdi. Yaklaşık 30 yıl sonra Muş'a cumhurbaşkanı olarak geldiğini anımsatan Gül, bu ülkenin hepimizin olduğuna vurgu yaptı. Vatan topraklarında herkesin eşit olduğunu, isteyenin İstanbul, Kayseri, Diyarbakır ve Muş'ta yaşayacığını anlatan Adlullah Gül, atılan cesur adımları, birbirliği, beraberliği ve kardeşliği pekiştirmek için herkesin olağanüstü çaba göstermesini istedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 dakika kadar süren konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Muş, Sultan Alparslan'ın Anadoluyu bizlere açtığı ve bizlere yurt ettiği büyük olayın gerçekleştiği yeridir. Muş'un tarihimizde çok önemli, büyük bir yeri vardır. Türkiye'de var olan kardeşliğin çok daha güçlendiğini, kardeşlik rüzgarının çok daha güçlü bir şekilde estiğini, Türkiye'de barışın, huzurun adeta özlendiğini ve bunun için çok büyük bir arzunun artık çok açık sokaklara yansıdığını görüyoruz. Gelişmişlik bakımından halkın yüzünde bu mutluluğu gördüm. Bu bana büyük bir sevinç verdi. Etnik, dini, mezhep farklılıları olabilir. Çünkü biz büyük bir ülkeyiz. Biz imparatorluk bakiyesi olan bir Cumhuriyetiz. Bugün imparatoluk değiliz ama imparatorluğun bütün zenginliklerini de üstümüzde taşıyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın farklı farklı gelenekleri, kültürleri, etnik yapıları da olabilir. Ve bizim de zenginliğimizdir. Önemli olan şey memleketimizin gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi demokratik hukuk standartlarını geliştirmek ve yükseltmektir. Ayrıca şüphesiz ki inançları bir olan, yüzyıllardır beraber yaşayan bir milletin vicdanlarına da ters gelen uygulamalar, davranışlar varsa bunların da düzeltilmesi hepimizin görevidir. Aydınlık günler bizi bekliyor."

İLGİ ÇEKEN PANKART

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş Milletvekilleri AK Partili Faruk Işık, Muzaffer Çakar, BDP'li Sırrı Sakık ve Demir Çelik'le valiliğe girdiği sırada karşı bir apartmandan açılan bir pankartı fark edemedi.

Muş Alparslan Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Cebrail Başpınar'ın 'Sayın Cumhurbaşkanım. Barış süreci bitince sevdiğimle evlenebilecek miyim?' yazılı pankartı medyanın ilgi odağı oldu. Malatyalı olduğunu belirten Başpınar, kendisinin Türk, sevdiği kızın ise Diyarbakırlı ve Kürt olduğuna dikkati çekerek, "Ailesi Türk olduğum için sevdiğimiz kızı bana vermiyor. Beyaz bez üzerine sprey boya ile yazdığım 'Barış süreci bitince sevdiğimi alabilecek miyim?' sorusunun yanıtını Cumhurbaşkanımızdan öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı