Gazete Vatan Logo

'Şero'dan İdris Bal'a teklif

Twitter'daki teklif rekor takipçi getirdi

Adına twitter'da hesap açılan, CHP'nin kedisi Şero, sosyal medyanın fenomeni oldu. Dün bir rekor da kırıldı ve 2 bin 286 kişi daha Şero'yu hesabına ekledi, dün gece saat 20.00 itibarıyla Şero'nun toplam takipçi sayısı 4 bin 409'a yükseldi.

Şero son twiti ile de, disipline verilen AKP Kütahya milletvekili İdris Bal'a transfer teklif ederek ''Gelmek istersen rozet ayarlarım. Gün CHP'de birleşme günüdür'' dedi.

CHP'nin Söğütözü’ndeki parti genel merkezinde yaşayan Şero isimli tekir kedi adına twitter'da açılan ve kim tarafından yönetildiği bilinmeyen @serochp hesabı, yoğun ilgi görüyor. Şero attığı tweet’lerle güncel siyasi tartışmalara da değiniyor.

'SEVİLAY SOLCU OLUR'

Şero dün AKP'li İdris Bal'ı CHP'ye davet ederken, Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir için de, ''CHP iktidarında o da Aleviliğini hatırlayıp, solcu olacak'' dedi. Bir başka twitinde ise, ''Sırrı Süreyya, Sarıgül ve ben bir TV programına çıkıp tartışalım'' mesajı yazıp, CHP'nin ODTÜ'ye temsilcilik açmasını da önerdi.

Şero'nun ünü Anayasa Mahkemesine kadar uzanıyor. Mahkeme, CHP’nin 2008 ve 2009 yılı hesaplarını incelerken toplamı 2.6 milyon lira tutarındaki harcamanın, parti faaliyetleriyle ilgili olmadığına karar vermiş, Şero'ya alınan, 15 lira 44 kuruşluk kedi kumu ve süt de usulsüz bulunmuştu.

Ankara’nın Söğütözü semtinde bulunan CHP’nin yeni Genel Merkezinin yapımı sırasında işçiler küçük bir tekir kedi bularak beslemeye başlamışlar ve Deniz Baykal da kediyi sahiplenmişti. ‘’Şero’’ adı verilen kedi, Genel Merkezdeki makam katında yaşıyor. Bir süre önce böbrek rahatsızlığı da geçiren ‘’Şero’’ 15 gün süreyle kedi hastanesinde bakıma alınmış ve iyileşmişti.

Haberin Devamı