Gazete Vatan Logo

‘Sen şehit oğlusun ağlamayacağız’

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne yönelik intihar saldırısında şehit olan polis memurlarından 6’sı toprağa uğurlandı. Şehit eşi 3 yaşındaki oğluna fısıldadı: Sen şehit oğlusun, ağlamayacağız

‘Sen şehit oğlusun ağlamayacağız’

Şehit polis Mehmet Dama’nın (32) cenazesi memleketi Afyonkarahisar’da 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Tören boyunca ağlamayan şehidin eşi Sümeyra Dama, annesi Semiha Dama ve diğer yakınları, çevresindekileri de “Ağlamayacağız, biz şehit yakınıyız” diye sık sık uyardı. Dua edilmesi sırasında dayısı Süleyman Tokmak’ın kucağında bekleyen Enes Dama da olan biteni izledi. Annesi ve yakınlarının kucağına aldığı Enes Dama, babasının fotoğrafıyla oynayarak, öptü. Bir yakınının yaka kartına koyduğu fotoğrafa bakan Enes, “Baba burada” derken yakını, “Evet oğlum, o seni buradan görüyor” diye cevap verdi. Enes’i vedalaşması için babasının tabutunun başına götüren Sümeyra Damaise oğlunu öptü ve şöyle konuştu: “Sen şehidin oğlusun, biz şehit ailesiyiz annem, ağlamayacağız.”

‘Görüyorsun anneni değil mi yavrum?’

Polis memuru Halil İbrahim Eriç’in (28) cenazesi memleketi Çanakkale’nin Çan İlçesi’nden törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Asiye Eriç’in oğlunun fotoğrafını öperek, “Evladım, kurban olurum sana. Vatan sağ olsun. Doyamadım sana yavrum. Görüyorsun anneni değil mi yavrum? Ben seni görüyorum yavrum” sözleriyle cenaze aracının ardından oğlunun fotoğrafına elini uzatışı yürekleri acıttı.

Haberin Devamı

‘Kimse bölemeyecek’

Şehit polis memuru 43 yaşındaki Abdulhamit Kaya’nın cenazesi, Yalova’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazenin başında duran şehit yakınları, Kaya’nın şehit olduğu gün yeğeni Yunus Kaya’nın da akademiyi bitirip polis olup yemin ettiğini söyledi. Şehidin yakınları, “Biri gitti diğeri geldi. Bu toprakları kimse bölemeyecek, parçalayamayacak. Evlatlarımızı bu yolda feda etmeye her zaman hazırız. Hiç sevinmesinler, dik durmaya da devam edeceğiz” dedi. Şehit Kaya’nın cenazesi, ardından Yalova Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

‘Anne torununu getirdim bak’

Şehit polis memuru Burak Mart’ın (22) cenazesi, memleketi Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’nde toprağa verildi. Anne Rukiye Mart, toprağa verdiği tek oğlunun arkasından, “Sen görevini yaptın yavrum. Bizi dünyada da ahirette de gururlandırdın kuzum” diye gözyaşı döktü. Baba Erkan Mart ise annesi Sultan Mart’a seslenerek, “Anne şehidimizi getirdim, gururluyum. Torununu getirdim anne” dedi. Torununu tabutuna sarılan Sultan Mart gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

‘Ben yandım...’

Şehit polis memuru Erhan Öztürk, Uşak’ta son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, CHP milletvekili Özkan Yalım da katıldı. Şehidin babası Metin Öztürk ve yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, acılı anne Emine Öztürk ise “ben yandım onlar da yansın” diye feryat etti. Şehidin kardeşleri Ersin ve Ayşe Öztürk’ün ise çevik kuvvet şapkası taktığı görüldü.

Oğluna son öpücük...

Şehit polis memuru Gökhan Kıncak’ın cenazesi, Balıkesir Edremit’teki baba ocağında helallik alınmasının ardından Gümrük Mahallesi’ndeki Hz. Ömer Camisi’ne getirildi. Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ak Parti ve CHP milletvekilleri ile e çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı