Gazete Vatan Logo

‘Sen beni görevden alamazsın’

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti içerisinde Başbakan Theresa May ile Dışişleri Bakanı Boris Johnson arasındaki iktidar mücadelesi yeniden kızıştı.

‘Sen beni görevden alamazsın’

Kendi kararıyla yapılan erken seçimden parlamento çoğunluğunu kaybederek çıkan, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden çıkış (Brexit) müzakerelerinde tıkanan ve parti kongresindeki konuşması skandala dönüşen Başbakan May, hafta sonunda verdiği röportajda kabinesinde önemli değişikliklere gidebileceği mesajını vermişti. Sunday Times gazetesine röportaj veren May, parti liderliği ve başbakanlık için en büyük rakibi olarak görülen Boris Johnson’ı dışişleri bakanlığı görevinden alabileceğini belirtmişti.

Röportajın ardından May’e cevap veren Boris Johnson’ın, Başbakan’ın kendisini kabineden çıkartmayı denemesi halinde sadece ‘Hayır’ cevabını alacağını söylediği belirtiliyor.

Londra’nın eski belediye başkanı olan Türk kökenli Johhnson, son dönemde May’e karşı parti içinde oluşan muhalefetten rahatsız olduğunu belirtiyordu. Johnson, Muhafazakar Parti içinde şu anda yaşanacak bir iktidar boşluğunun erken seçime gitme zorunluluğu doğurabileceğini, bunun da muhalefetteki İşçi Partisi’ne iktidara gelme fırsatı yaratacağını savunuyordu.

Haberin Devamı