Gazete Vatan Logo

‘Selam Tevhid’den Dolmabahçe ofisi çıktı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın MİT tırlarının durdurulmasına yönelik soruşturmadaki iddia: “Dolmabahçe ofisinde Erdoğan, Fidan ve Muaz El Hatip’in görüşmesinin görüntüleri kaydedilmiş.

Selam Tevhid örgütü soruşturması adı altında devlet görevlilerini dinledikleri iddia edilen emniyet mensuplarına ilişkin yapılan operasyonda MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili verilere ulaşıldığı öne sürüldü. Hatay ve Adana’da 1 ve 19 Ocak 2014 tarihlerinde Suriye’ye giden MİT tırlarının durdurulmuştu. Tırların Suriye’deki Türkmenlere yardım götürmekte olduğu açıklanmış ancak araçlarda silahlar bulunduğu da öne sürülmüştü.

Selam Tevhid adı altında yürütülen soruşturmada usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, önceki gün 27 muvazzaf asker gözaltına alınmıştı. Bu operasyonun ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmada daha önce, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de aralarında bulunduğu 96 emniyet görevlisi gözaltına alınmış, ABD’deki Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Bu dosyaya ilişkin soruşturmayı genişleten savcılık, şüphelilerin TIR operasyonlarını sözde Selam Tevhid soruşturması kapsamında yaptığını belirledi.

Haberin Devamı

Emniyet harddiskinde

Selam Tevhid Operasyonu’na ilişkin soruşturmada incelenen harddisklerde yaklaşık 554 gigabyte tutan veri incelendi. Yapılan incelemelere göre, 24 Kasım 2012 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Muaz El Hatip’in görüşmesi nin izlendiği ve kayda alındığı ortaya çıktı. Suriye’ye yapılacak insani yardımlar ve Suriye politikasının konuşulduğu toplantıya ilişkin kayıtlar da polislerin kullandığı emniyet harddisklerinden çıktı. Harddisklerde, bu ve bunun gibi kritik devlet politikalarının konuşulduğu toplantılara ilişkin yapılan teknik ve fiziki takip kayıtlarına da ulaşıldığı öğrenildi.

27 asker gözaltında

Kamuoyunda “Selam Tevhid” olarak bilinen sözde “Kudüs Ordusu Terör Örgütü” adlı soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddialarına yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı bulunan 34 muvazzaf askerden 27’si gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler İstanbul Merkez Komutanlığı’na getirildi. Askerler, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilecek.

Haberin Devamı