Gazete Vatan Logo

‘Sekretere taciz iddiasında 50 milyon TL zarar ettik’

Valfsel Armatür A.Ş. Genel Müdürü H.O, sekreteri Z.G.’nin açtığı taciz davasında beraat etti. Şirket sahipleri “İddia yüzünden 50 milyon lira zarar ettik’ diyerek hem Z.G. hem de STK’lar hakkında dava açacaklarını açıkladı

‘Sekretere taciz iddiasında 50 milyon TL zarar ettik’

Manisa’da faaliyet gösteren Valfsel Armatür A.Ş.’nin Genel Müdürü H.O., sekreter Z.G.’ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla açılan davadan beraat etti. Valfsel Armatür A.Ş.’nin bağlı olduğu Elginkan Vakfı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen kararın ardından avukatlarıyla yaptığı açıklamada, asılsız taciz iddiası nedeniyle şirketlerinin zarara uğradığını belirtip, Z.G. ve kendisine destek olan sivil toplum kuruluşlarına maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

Gaye Akçen, “Bu taciz davası reklam kokan bir iftiraydı. Aynı zamanda işten çıkardığımız insanların kendi aralarında grup yapıp, topluluktaki bazı şirketlerimizi özellikle Valfsel’i ele geçirmek istemeleriydi. Maddi olarak 50 milyon TL zarara uğratıldık. Bizi tanıyan bayilerimiz bu olaydan etkilenmedi. Ancak yeni gelmek isteyen ve yeni gelen küçük bayilerimiz, ‘Sizle çalışmak istemiyoruz’ diye yazı gönderdi. Hukuk çerçevesi içerisinde gereken neyse yapacağız” diye konuştu.

Z.G. ise kararı temyiz edeceğini belirterek şunları söyledi: “Ben gariban bir personelim ve sekreterim orada. 25 yıldır orada çalışmış, emekli olmuşum, emekliliği kazanmışım. Emekli olduğumda hâlâ çalışmışım. Ben şu anda 2 çocuk bakıyorum, 1 yaşlı bakıyorum. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bu taciz olayını örtbas etmeye çalışıyorlar. Ben onurlu bir anneyim ve kadınım.”

Haberin Devamı