Gazete Vatan Logo

'Sehven'e suç duyurusu!

ERGENEKON Davası’nın tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna "sehven" yapıldığı ortaya çıkan yüklemelerle ilgili olarak İstanbul Barosu adına Başkan Ümit Kocasakal suç duyurusunda bulundu.

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun dilekçesinde İstanbul Barosu Başkanlığı "ihbarda bulunan" olarak yer aldı. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nün "sehven" yükleme yapıldığına dair yazısını mantık kurallarına, hayatın olağan akışına ve müşterek hayat tecrübelerine aykırı olduğunun belirtildiği dilekçede, emniyet tarafından toplumun zekasını hiçe sayan açıklamalar yapıldığı anlatıldı.

Dilekçede "Temek hak ve hürriyetlere yönelik sözü edilen işlem ile zedelenen hukuk devleti, savunma hakkı, masumiyet karinesi, adil yargılanma hakları ve hukuk güvenliği ilkesi çerçevesinde suç ihbarında bulunuyoruz" denildi.
"İhbarda bulunan İstanbul Barosu Başkanlığı adına Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal" imzası taşıyan dilekçede, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gerekli soruşturmanın yapılması ve failler hakkında kamu davası açılması istendi.

Haberin Devamı