Gazete Vatan Logo

‘Şehit olmak varsa başımız üstüne...’

Başbakan Davutoğlu, Savcı Kara’nın Menderes benzetmesine yanıt verdi: “Millet için şehadet alnımıza yazılmışsa düğün gecesi gibi karşılarız”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin Muğla mitinginde konuştu. Muhalefet partilerinin koalisyon kurma ihtimalinden de bahseden Davutoğlu, “Ülkede huzur kalmaz” dedi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:

‘Baş eğmeyiz’

“Darbeye kalkışan savcılar meslekten ihraç edildi. Bu savcılardan biri (HSYK tarafından ihraç edilen Celal Kara) diyor ki ‘Bu iktidarın sonu da Adnan Menderes’in sonu gibi olacak.’ Bizi tanımıyor bunlar. Zannediyorlar ki biz tehditten yılar, onların bu sözleri karşısında geri adım atarız. Biz tehdide boyun eğer miyiz? Biz bu yola gerektiğinde kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama baş eğer miyiz? Darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere hiç biz yol verir miyiz? Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol zannediyor, Yassıada hakimi zannediyor. Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üstüne. Bu millet için şehadet alnımıza yazılmışsa düğün gecesi gibi karşılarız.”

‘Papağan gibi’

“Kılıçdaroğlu benzetmek istemem ama papağan gibi Türkiye’nin her yerinde aynı şeyleri tekrar ediyor. Hollanda Konya’dan küçük ama yaptığı tarım ihracatı Konya’dan fazla. Dersini vermiştim yine tekrar ediyorum. Türkiye’de biz iktidara geldiğimizde tarımsal hasıla ürün toplamı 22.3 milyar dolardı şimdi 61 milyar dolar. Hollanda’nın toplam üretimi 15 milyar dolar. Bir türlü öğrenemedi matametik bilmiyor. Sadece Konya’nın toplam üretimi 10 milyar Türk Lirası.”

Haberin Devamı